Pentti Olah Silja-maljan ykkönen

Seinäjoen Sisun Pentti Olah oli vahvassa vireessä Turussa pelatuissa pöytätenniksen Silja-malja kilpailuissa. Perjantaina miesten GP-luokassa oli mukana kotimaan kahdeksan parasta.

Olah kohtasi loppuottelussa PT-Espoon Timo Tammisen. Taktisesti kypsästi pelannut Olah vei kaksi avauserää, mutta Tamminen tasoitti viemällä kaksi seuraavaa. Ratkaisevassa viidennessä erässä Olah oli selvästi parempi voittaen ratkaisevan erän pistein 11-4 ja GP-luokan erin 3-2 (13-11,11-4,5-11,4-11,11-4).

Lauantaina Olahin hyvä vire jatkui miesten kaksinpelissä. Olah voitti välierissä tuoreen suomenmestarin Pasi Valastin ja kohtasi jälleen loppuottelussa Timo Tammisen. Keskittyneesti pelannut Olah vei ansaitun voiton puhtaasti erin 3-0 (12-10,11-7,11-6).

Olah selvitti tiensä myös miesten nelinpelin finaaliin parinaan Turun Kaiun Mikko Kantola. Tiukassa loppuottelussa Turun Toni Soine ja PT-Espoon Jani Jormanainen veivät kuitenkin voiton erin 3-2. Kisoissa pelattiin myös erikoisluokkana ”väärän käden luokka”. Loppuottelussa vastakkain olivat normaalisti oikealla kädellä, mutta nyt vasurilla pelanneet Olah ja Westikan Mika Räsänen. Olah voitti loppuottelun erin 3-2.

Olah matkusti sunnuntaina kohti Japania MM-kilpailuihin, joissa henkilökohtaisista mestaruuksista on taistelemassa pelaajia yli 200 maasta. MM-kilpailujen jälkeen Olah matkustaa Singaporeen, jossa hän leireilee kuusi viikkoa Singaporen nuorten maajoukkueen kanssa ja osallistuu myös pöytätennisakatemian harjoituksiin. Singaporen jälkeen tiivis kausi jatkuu Unkarin leirillä kauden päätavoitteen ollessa mitali Tsekissä pelattavista juniorien alle 18-v. EM-kisoista. –

Ilkka / Jari Hakala