Futsal

Seinäjoen Sisu on yksi SPL:n Vaasan Pallopiirin pioneeriseuroja futsalissa. Seura on menestynyt futsalissa hyvin, sillä pari vuotta takaperin silloiset B-tytöt olivat SM-lopputurnauksessa neljänsiä. Samainen joukkue voitti syksyllä 2013 TUL:n cup mestaruuden Akaassa ja 2014 Tytöt 01 voittivat suvereenisti pallopiirin mestaruuden.

Nykyisin futsalia pelaavat 2005-2004 syntyneiden poikien jalkapallojoukkueista muodostetut futsal-joukkueet. Joukkueet harjoittelevat pääasiassa omassa hallissa Bullerintie 34:ssa ja harjoitusvuorot löytyvät joukkueiden omilta sivuilta.

Mitä futsal on ?

Futsal on lähellä jalkapalloa oleva vauhdikas palloilulaji, jota pelataan yleensä urheiluhallissa. Lajia harrastetaan paljon ympäri maailmaa. Erityisen suosittua se on Etelä-Amerikassa. Se on aiemmin Suomessa tunnettu myös nimellä salifutis.

Futsalissa pelaa vastakkain kaksi viisihenkistä joukkuetta. Joukkueeseen kuuluu neljä kenttäpelaajaa sekä maalivahti. Peliä pelataan jalkapalloon verrattuna pienemmällä kentällä. Futsal-pallo on hieman painavampi ja pienempi kuin jalkapallo, ja se pomppii vähemmän. Peli muistuttaa säännöiltään jalkapalloa. Tärkeimpinä eroina on kontaktipelin puuttuminen, kumuloituvat virheet, tehokas peliaika sekä maaliheitot ja rajapotkut.

* FUTSAL SÄÄNNÖT (pdf)