Futsal

Kaudella 2019-2020 futsalia Sisusta pelaavat seuraavat joukkueet: Miehet 4.div., P13/12 (2007-2008) ja P11 (2009). Joukkuekohtaiset harjoitusvuorot löytyvät joukkueiden omilta sivuilta ylävalikon jalkapallo-otsikon alta.

Futsal on lähellä jalkapalloa oleva vauhdikas palloilulaji, jota pelataan yleensä urheiluhallissa. Lajia harrastetaan paljon ympäri maailmaa. Erityisen suosittua se on Etelä-Amerikassa. Se on aiemmin Suomessa tunnettu myös nimellä salifutis.

Futsalissa pelaa vastakkain kaksi viisihenkistä joukkuetta. Joukkueeseen kuuluu neljä kenttäpelaajaa sekä maalivahti. Peliä pelataan jalkapalloon verrattuna pienemmällä kentällä. Futsal-pallo on hieman painavampi ja pienempi kuin jalkapallo, ja se pomppii vähemmän. Peli muistuttaa säännöiltään jalkapalloa. Tärkeimpinä eroina on kontaktipelin puuttuminen, kumuloituvat virheet, tehokas peliaika sekä maaliheitot ja rajapotkut.

Futsal-täydentää osan jalkapallojoukkueiden talviharjoittelua ja joukkueet harjoittelevat pääasiassa omassa hallissa Bullerintie 34:ssa. Joukkuekohtaiset harjoitusvuorot löytyvät joukkueiden omilta sivuilta ylävalikon jalkapallo-otsikon alta.

https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/futsal-saannot-ja-maaraykset