Harrastamisen iloihin Sisu -futiksen kautta

Seinäjoen Sisu on tehnyt Seinäjoen kaupungin kanssa yhteistyötä jo vuoden ajan harrastamisen mallin jalkaantumisessa Seinäjokelaisiin kouluihin. Harrastamisen mallilla tavoitellaan jokaiselle lapselle ilmaista harrastamista koulupäivän yhteyteen ja tätä kautta liikunnallisen elämäntavan omaksumista.

Harkku -toiminta, kuten se Seinäjoella on nimetty järjestää useiden kumppaneiden kanssa monenlaista toimintaa. Listalta löytyy Sisun jalkapallo-futsal, sirkustelua, kokkailua, kädentaitoja yms. Kaikki koulut eivät ole mukana Harkku -toiminnassa, mutta toimintaa tarjotaan mahdollisimman laajalle väkijoukolle.

Sisu aloitti toiminnan Kärjen koululla ensimmäisten joukossa. Tällä lukukaudella Timi Saranpää ja Jarkko Tenkula ovat jalkautuneet Hyllykallion-, Keski-Nurmon-, Kirja-Matin- ja Toukolanpuiston kouluille. Vetäjien tavoite on saada lapset liikkumaan ja nauttimaan liikunnan harrastamisesta. Tää on ollut sellainen ”ilon kautta voittoon” -hanke. Enemmän liikuntakasvatusta kuin teknisiä taitoja tai taktiikoita, Timi ja Jarkko naurahtavat.

Jalkapallohan on kiva peli kun sitä voi pelata missä vaan ja millä vaan. Niin on myös tehty. On pelattu hiekalla, nurmella, salissa, kaukalossa, lumessa, futsal -pallolla, norsupallolla, futispallolla ja pehmyt pallolla ja vaikka millä. Tästähän tässä kysymys – liikuntaa ilman rajoja ja rajoituksia ja hommathan me tehdään #Sisullajasyrämmellä.