Hyvää uutta vuotta 2009 !

Voimistelu- ja urheiluseura Seinäjoen Sisu ry:n hallituksen puolesta toivotan kaikille Sisulaisille perheille urheilullista ja vauhdikasta vuotta 2009. Tavataan kenttien laidoilla.Seinäjoen Sisun toiminta käynnistyy työntäisenä, sillä uuden vuoden päivänä alkaa Seinäjoki Areenan kumirouhenmaton asennus. Talkoilla tulee olemaan iso merkitys Sisun toiminnassa ja sen talouden kehittämisessä tulevanakin alkavanakin vuonna. Vuosi sinänsä alkaa uusissa merkeissä ns. puhtaalta pöydältä, sillä vanhat luotot on taakse jäänyttä elämää. On siis mahdollisuus panostaa entistä enemmän varsinaisen seuratoiminnan ja urheilutoiminnan kehittämiseen.

Vuoden 2009 kohokohta tulee olemaan Suomen Työväen urheililiitto TUL ry:n XI-liittojuhla Tampereella kesäkuussa. Sisulaisia lähtee tähän TULe2009 -tapahtumaan satakunta. Luvassa aikuisemmalle väelle liikuntaa, kulttuuria ja mukavaa yhdessä oloa, sekä nuorempien viikko käynnistyy Härmälässä pidettävällä lasten- ja nuorten leirillä. Varsinainen liittojuhla on 12.-14.6. jolloin ratkotaan mestaruuksia ja mitellään otteluita yli viidessäkymmenessä lajissa.

Sisussa aloitti monen vuoden tauon jälkeen nuorisojaosto, jonka tehtävänä on kehittää nuorten toimintaa kentällä ja sen ulkopuolellla. Se on hienoa, että nuoret tekevät toisille nuorille nuorten mieleisiä tapahtumia. On ollut upeaa huomata, että vastuun kantajia löytyy, kunhan vastuuta annetaan. Tästä oivallinen esimerkki on ollut mm. B-tyttöjen vetämä tyttöjen pallokoulu -hanke.

Jalkapallorintamalla edustusjoukkue lähtee hakemaan uutta nousua. Tästä kaudesta tulee uusien nuorten mahdollisuus, sillä tarkoituksena on ajaa edustusjoukkueen ryhmään mukaan kaikki motivoituneet ja harjoittelusta kiinnostuneet B-juniorit. B-tyttöjen kohokohtana tulee olemaan syysloman aikana toteutettava harjoitus- ja ottelumatka Englantiin. Lisäksi tyttöfutiksen kehityshanketta lähdetään viemään eteenpäin uudella innolla. Tyttöjen pallokoulut käynnistyvätkin uudelleen tammikuussa. Poikien puolella painopiste palaa alkupisteelle eli 2000-luvulla syntyneiden toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Salibandyn edustusjoukkue pelasi erinomaisen ensimmäisen kierroksen ja kyttäilee sarjan kolmatta sijaa kärkikaksikon perässä. Mahdollisesti joukkuetta tullaan rakentamaan vuosikymmenen vaihteeseen divarijoukkueeksi. Aika näyttää kuinka paikat kestävät ja resurssit riittävät. Haasteena on ehdottomasti juniorisalibandyn uudelleen käynnistäminen tulevan kauden aikana.

LATE -sulkis kerho sai erinomaisen suosion areenassa maanantaisin, sillä kerhossa oli kaiken kaikkiaan 22 junioripelaajaa. Se oli erinomainen juttu. Haasteena on nyt uuden harjoitustilan löytäminen areenan tilalle, sillä nurmimatto ja messut valtaavat areenan seuraaviksi kolmeksi kuukaudeksi. Tämä on merkki siitä, että areenan lisärakentamisella on iso tarve. Toki tila tarvitaan ympärivuotiseen salibandyn, futsalin ja sulkapallon käyttöön.

Sisun urheilurintamalla lajiin katsomatta on eletty positiivisessa vireessä. Oli kysymys sitten keilailusta, pöytätenniksestä, futsalista tai naisten kuntoliikunnasta. Hyvä niin, sillä urheiluseurojen tärkein tehtävä on edelleenkin paikallisen liikuntaväen liikuttaminen ja kuntien tehtävä on järjestää toiminnalliset resurssit liikunnan pyörittämiseen. 

Uusi vuosi tuo haasteet myös ”sisulan” kehittämiseen. Tulevan vuoden tavoitteena on saattaa tila asuttavaan kuntoon isommalle porukalle. Syksyn aikana alueella tehtiin jo maan tasojen mittaukset mahdolliselle kentälle ja lisä majoitustiloille. Päärakennuksen keittiö uusitaan ajanmukaiseksi ja pelihuoneeseen aletaan sijoittelemaan biljardipöytää. No aika näyttää, mitkä näistä asioista toteutuvat…

Toivotan kaikille Seinäjokelaisille urheilun ystäville paidan väristä ja lajista riippumatta erittäin vauhdikasta ja urheilullista uutta vuotta 2009.

Jarkko Tenkula, V.U.S. Seinäjoen Sisu ry:n puheenjohtaja