Hyvää Uutta Vuotta 2011

Voimistelu- ja Urheiluseura Seinäjoen Sisu ry:n hallitus puheenjohtajan kirjoittamana haluaa tervehtiä Seinäjokisia ja ennenkaikkea Sisulaisen urheilun ystäviä, perheitä ja yhteistyökumppaneita.Seuramme Seinäjoen Sisu valmistautuu 75 v. juhlavuoteen myötäisessä hengessä. Sisulainen urheilu- ja seuraväki on vahvempi kuin kertaakaan ns. uuden tulemisen jälkeen, jonka kiintopistettä voidaan pitää vuotta 1994, jolloin edustusjoukkue aloitti uudelleen jalkapallon kuudennessa divisioonassa. Toki nykyinen Sisu kestää vertailun myös ns. vanhojen hyvien aikojen kanssa. Seuralla on tällä hetkellä toimivat toimisto- ja kerhotilat ihan kaupungin ydinkeskustassa, oma bussi ja ”sisula” -tulevaisuuden kesäkeidas omalle seuraväelle urheiluun ja vapaa-aikaan ihan Kuortaneen urheiluopiston kupeessa.

Seinäjoen Sisu juhlii maaliskuun 26. päivänä itsensä näköisenä vireänä yleisseurana omissa ja ty:n kerhotiloissa. Juhlat tulevat olemaan ns. pistäydy ja piipahda – morjesta tuttuja ja piipahda vaikka uudelleen. Sisulaiset pitopöydät katetaan niin pikkusuolaisella kuin makeallakin. Ilmassa huokuu historia ja nykyaika – menneisyys ja tulevaisuus, kun seuralla on takanaan ja kolme neljännestä vuosisadasta, niin voidaan todellakin hyvillä mielin näin todeta. Olen ennenkin sen todennut ja totean jälleen – Seinäjoen Sisu on ollut ja tulee olemaan merkittävä liikuttaja ja liikuntapoliittinen vaikuttaja Seinäjoella koko kaupungin ja kauppalankin aikoina. Monen Seinäjokelaisen lapsen ja nuoren isän ja isoisän urheilullinen historia löytyy tavalla tai toisella Seinäjoen Sisusta. Tulevaa vuotta juhlitaan ennenkaikkea kaikkien lajien urheilukentillä. Ja lajejahan seurassa piisaa, sillä Sisu on halunnut kunnioittaa yleisseurana toimista ja tahtotila kehittää seuraa nimenomaan mahdollisimman laajaa harrastakuntaa palvelevana yleisseurana on suuri. Se on Sisun toimitsijoiden punainen lanka.

Juhlavuosi käynnistyy pöytätenniksen veteraanien SM-turnauksella tammikuussa. Maaliskuussa pelataan areenassa jalkapallon talviturnaus niin tyttöjen kuin poikien sarjoissa. Lisäksi tarjotaan jälleen seuran nuorille retki- ja leiritoimintaa, sekä veteraanien kulttuuritoimintaa, sillä Sisu yhdessä TUL:n Pohjanmaan piirin kanssa isännöi ensimmäisiä valtakunnallisia TUL:n, eläkkeensaajien ja eläkeläisten kulttuuri- ja taidetapahtumaa. Lisäksi muillakin lajeilla on omia juhlavuoden kilpailuja.

Juhlavuoteen on mukava lähteä, sillä seuran toiminta on kasvanut vuosivuodelta. Junioritoimintaa on jalkapallossa, futsalissa  ja salibandyssä niin tytöille kuin pojille. Sen lisäksi pöytätenniksessä ja sulkapallossa on junioritoimintaa. Sisun keilaajat ovat todella pirteä ja kasvava joukko. Tennistoiminta on pienehköä, mutta sitä aktiivisempaa toimijoiden kesken. Varsinaista kilpaurheilua seurassa on sähköpyörätuolisalibandy, jossa on myös kolme maajoukkue pelaajaa. Joukkue voitti muuten marraskuussa EM-pronssia. Salibandyn miesten joukkue tavoittelee nousua I-divisioonaan ja jalkapallossa seuran T-18 joukkue aloittaa historiallisen kauden juhlavuoden kunniaksi pelaamalla tyttöjen I-divisioonassa lohkossa C. SM ja liittomitaleja tavoitellaan ainakin pöytätenniksessä ja keilailussa.

Kansainvälisyys on osa juhlavuotta: T-18 joukkue päättää kautensa Espanjan leirille lokakuussa. T-14 joukkue suuntaa matkansa kohti Viroa ja pöytätennispelaajat kiertävät Pentti Olahin johdolla ympäri maailmaa.

Siunatuksia lopuksi tahdon toivottaa kaikille seuraihmisille paidan väristä riippumatta ja lajiin katsomatta herrasmiesmäistä toiminta vuotta 2011.

 ”Ihmisen vahvuus on sen ajatuksissa, voima sen käsivarsissa ja rakkaus purppuraisessa sydämessä”

 Jarkko Tenkula
-puheenjohtaja-