Kohti joulua – joulun ajan huipennus on veteraanien jouluruokailu

Seinäjoen Sisun veteraanit ovat kokoontuneet vuosittain perinteiselle jouluruokailulle ”tyntille” 2000 -luvun alkuhetkistä lähtien. Seura ja sen nykytoimijat haluavat kunnioittaa työstään eläköityneiden tehtyä seuratyötä, pelaamista ja sisulaisuutta joulun alla järjestämällä joulun ajan herkkupöydän. Tarjolla on monenlaista herkkua; pöydästää löytyy kinkut ja kalkkunat, kalaa monessa muodossa ja laatikot, sekä salaatit. Hyvä ruoka – parempi mieli, sanotaan Atrian mainoksessa. Pitää paikkansa, mutta kun hyvän ruoan täytteeksi tulee tarinoita, kertomuksia vuoden takaa alkaa puheensorina täyttää tilan ja nauru kruunaa loput. Yhteisöllisyydellä on merkitystä – se on kohtaamisia ihmisten välillä, aitoa välittämistä ja keskustelua.

Tänäkin vuonna tapahtumaa järjestettiin Covid-19 varjossa, mutta lähes 40 kymmentä Sisu -veteraania löysi perille Keskuskadulle. Kahtena edellisenä vuotena tapahtuma jouduttiin perumaan ja harmitus on ollut suuri niin järjestäjillä kuin osallistujilla, mutta siitäkin on selvitty #sisullajasyrämmellä.

Viiteentoista vuoteen mahtuu paljon muisteloita – siihen mahtuu poisnukkuneita, mutta myös uutta sukupolvea.  Ikähaitari osallistujilla on 60 – 90 välillä. Monipuolisuus on rikkaus. Sisun jouluruokailulle osallistui jalkapalloilijoita, jääkiekkoilijoita, jääpalloilijoita, erotuomareita, painonnostajia, voimanostajia, pöytätennispelaajia, tennispelaajia ja nyrkkeilijöitä. Monet kasvot ovat tuttuja pelikenttien ja viheriöiden reunalla niin kesäisin kuin talvisin. Urheilumiehiä laidasta laitaan.

Tilaisuuden aluksi Sisun ex pj Seppo Ikola kertoi seuran nykytilasta, jota täydensi virkaveli Jarkko Tenkula kertomalla Sisun tarjoavan ja tavoitteena olevan ”Seinäjoen parasta ja monipuolisinta harrasteliikuntaa lajista katsomatta” unohtamatta mahdollisuutta kilpa- ja huippu-urheiluun. Seuran puheenjohtaja Marjo Saranpää toivotti osallistujat tervetulleeksi ja nauttimaan pöydän antimista, jonka seuran harrastekokit olivat aamutuimaan loihtineet.

Päällimmäisenä korvissa soi sanat ” On tämä sitten hienotilaisuus” , ”En tiedä missään muualla vastaavaa olevan” ja ”Voi että kun on hyvää ruokaa” ja ”Jos vähän vielä ottais”. Itselleni Seinäjoen Sisun veteraanien jouluruokailun järjestäminen on valmistautumista joulun ajan viettoon. Se on hyvää olo ja antamisen riemua. Se on juttu, joka tehrään sisullajasyrämmellä.

Jouluterveisin

Jarkko -jakke- Tenkula