Naiset harjoitteluleirillä Piispalassa.

5-7.4. teki naisten joukkue vierailun Kannonkosken Piispalaan harjoitteluleirin merkeissä. Paikallinen Duoll-halli, hyvällä tekonurmella ja rauhallisella ympäristöllä varustettuna tarjosivat hyvät puitteet onnistuneelle leirille.

Harjoituksissa keskityttiin pääasiassa oman pelityylin hiomiseen ja erikoistilanteisiin.
Harjoitteluajan ulkopuolella joukkue vietti yhteistä aikaansa mm. nuotiokodalla, keilaamassa ja Kivijärven hienossa maastossa olevalla rantasaunalla, jossa avantokin tuli kesytettyä Taija Luoman toimesta.

Leiriohjelmaan kuului myös harjoituspelit Keski-Pohjanmaan III-divisioonassa pelaavia FC YPA:n ja Kälviän Tarmon joukkueita vastaan.

Perjantainen peli FC YPA:a vastaan jäi kuitenkin haaveeksi, sillä joukkue oli erehdyksessä ajellut kohti Seinäjokea Kannonkosken sijasta!! Harmillinen takaisku peliin jo latautuneelle joukkueellemme (sekä myös FC YPA:lle). Tilalle otimme peliharjoituksen ja leirimme jatkui normaalisti.

Lauantainen vastustajamme Kälviän Tarmo tuli paikalle jo hyvissä ajoin, ja peli päästiin aloittamaan suunnitellusti. Tarmo olikin nuorta joukkuettamme selvästi fyysisempi ja kokeneempi. Kovapotkuiset ja liikkuvat vastustajamme hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan, mutta ns. vaaralliset maalintekopaikat jäivät heiltä luomatta. Siitä pitivät huolen Hanne Kohtakankaan ja Krista Välimäen johtamat keskikenttä- ja puolustuslinjat. Oma pelinrakentelumme osoitti jo toimimisen merkkejä, sillä aika ajoin pelin painopiste pysyi myös Tarmon maalilla.

Toinen puoliaika aloitettiin tasatilanteesta 0-0, ja tämä olikin sitten ensimmäistä tasaisempi. Peli aaltoili molempien kenttäpuoliskoilla suht tasaisesti. Noin 75 min kohdalla, juuri kun Tarmon maalin yläriman kestävyyttä oltiin kokeiltu, onnistuivat he murtautumaan läpiajoon, ja sillä hetkellä maalissa pelannut nuori Miia Koskela oli voimaton tarkasti alakulmaan sijoitetulle vedolle. Tarmo siirtyi 0-1 johtoon.

Joukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan n. 10 min myöhemmin oma pelityylimme tuotti tulosta. Oikealla laidalla Aliisa ”Alberto” Järvenpään ja Saara Vuoren toimesta pallo toimitettiin Jenni Taittoselle. Jenni otti ”pari” askelta, karkasi vastustajalta päätyrajan tuntumaan ja näki Johanna Hallasuon vapaana rangaistusrajan tuntumassa. Terävä syöttö jalkaan ja Johanna toimitti pallon maaliin. Tilanteeksi 1-1, ja tämä oli myös lopputulos.

Maalivahdit Pinja Ristolainen ja Miia Koskela pelasivat varmasti, ja torjuivat molemmat toisella puoliajalla vaaralliset läpiajot, ja siten osaltaan varmistivat joukkueellemme tasapelin.

Koko joukkueelle tunnustus hienosta pelistä ja hyvin sujuneesta leiristä.