Seinäjoen Sisu tuli, näki ja voitti

Sisu-Tuto

Seinäjoen Sisun 2001 syntyneet tytöt hallitsevat jalkapalloilun ja futsalin. Ensin tuli liittojuhlan turnausvoitto ja myöhemmin kesällä Palloliiton Vaasan piirin mestaruus. Sunnuntaina voitto heltisi TUL Joy Gamesin futsalturnauksessa.

Poikien puolella 13-vuotiaiden sarjan vei Littoisten Työväen Urheilijat, joka kaiken päälle kukisti viimeisessä ottelussa vuotta vanhempien poikien FC Ulvilan.

Seinäjoen Sisun T 13 –joukkue tuli, näki ja voitti. Kolme ottelua, kolme voittoa. Turhaan ei valmentaja Jarmo Hahka antanut kehuja pelaajilleen.

– Olen erittäin tyytyväinen turnaukseemme. Jokainen pelaaja pelasi hyvin, eikä mitään pettymyksiä tullut esiin. Tytöt pelasivat, kuten heidän pitikin pelata ja peli parani ottelu ottelulta, Hahka sanoi.

Kaiken riemun keskellä valmentajalta löytyi pientä kritiikkiäkin. Hahka korosti kaiken aikaa maltin säilyttämistä ja hosumisen välttämistä. Ihan joka hyökkäyksessä asian tärkeys ei pysynyt tyttöjen mielissä.

– Oli turhaa hosumista paikka paikoin, kun pelitaidot olisivat riittäneet maltillisempaankin hyökkäyspeliin, Hahka sanoi.

TUL Joy Gamesin futsalturnaus ja hyvin menneet ottelut olivat tärkeitä jatkoa ajatellen. Joukkue pelaa futsalin piirisarjassa ainoana tavoitteenaan sarjan voitto. Se kun toisi paikan C-tyttöjen SM-sarjaan. Pienen takaportin valmentaja tosin jättää.

– Tällä kaudella tytöt ovat sarjan nuorimmat, joten ensi vuonna viimeistään nousu SM-sarjaan tapahtuu. Kokemusta ja ikää on vuosi enemmän silloin, Hahka totesi.

Seinäjoen Sisun jälkeen toiseksi sijoittui Sääksjärven Loiske kuudella pisteellä, kolmanneksi Rajamäen Kehitys yhdellä pisteellä ja neljänneksi Turun Toverit niin ikään yhdellä pisteellä, mutta huonommalla maalierolla.tulaviisi.fi