Seurainfo

Seinäjoen Sisu – yli 80 vuotta lajien kirjoa ja monipuolista seuratoimintaa

hallitusinfo 1 2007

hallitusinfo 2 2017

hallitusinfo 3 2017

Voimistelu- ja urheiluseura Seinäjoen Sisu ry on perustettu maaliskuussa 1936. Seura on rekisteröity yhdistysrekisteriin syyskuussa samaisena vuonna. Seuran alkutaipaleella se oli tunnettu painista ja jalkapallosta. Seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli Kalle Lehto. Marraskuun (2015) vuosikokouksessa puheenjohtajaksi valittu Tomi ”Kotsi” Kotoneva on vasta yhdestoista puheenjohtaja seuran kahdeksassakymmenessä vuodessa. Seinäjoen Sisu on kuulunut monen seinäjokelaisen perheen arkeen ja se on edelleen merkittävä liikuttaja Seinäjoella.

Seinäjoen Sisu on tänä päivänä monipuolinen, matalan kynnyksen harrasteliikuntaa ja kilpaurheilua toteuttava urheiluseura. Seinäjoen Sisun motto ja arvot kiteytyvät seuraavaan lauseeseen: ” Kaikilla tulee olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja urheilua katsomatta tämän ikään, sukupuoleen, ihonväriin tai varallisuuteen.” Seinäjoen Sisun lajit ovat jalkapallo, futsal, salibandy, tennis, pöytätennis, sulkapallo, painonnosto ja keilailu. Lajeja on mahdollisuus harrastaa niin kunto- kuin kilpailumielessä. Lajien lisäksi seuralla on ohjelmassa leiri-, retki- ja kulttuuritarjontaa. Tämän hetken menestynein urheilija on ”Matkalla Tokioon” oleva Benedek Olah.

Seinäjoen Sisu tarjoaa sinulle mahdollisuuden harrastaa eri lajeja saman lajitarjottimen alla. Yksi jäsenmaksu antaa sinulle siihen mahdollisuuden. Lajien osanottomaksut ovat edullisia ja toiminta laadukasta. Sinulla on mahdollisuus ohjattuun toimintaan, mutta myös mahdollisuus harrastaa ja harjoituttaa itseäsi omien mahdollisuuksien mukaan. Seinäjoen Sisun jäsenkortti on paljon enemmän kuin jäsenkortti; se on todellinen etukortti, jolla saat todellisia etuja ja alennuksia yhteistyökumppaneilta. Näistä lisää kevään 2017 aikana.

Seinäjoen Sisu on myös paljon muuta kuin urheiluseura. Se on merkittävä työllistäjä Seinäjoella. Se omistaa Grilli Katukokin Valtionkadulla. Se on ainoa paikka Seinäjoella, jossa jokainen haukku vahvistaa urheiluseuran kivijalkaa ja luo pohjaa Sisun toiminnan vahvistamiselle. Seuralla on omat toimitilat Keskuskatu 17:ssa. Tyntin tontilta löytyy niin toimisto kuin kerhotilatkin. Toimisto sijaitsee fyysisesti TUL:n Pohjanmaan piirin ja Sisu-Pallon kanssa samoissa tiloissa. Toimistossa työskentelee päätoimisesti Jarkko Tenkula piirin toiminnanjohtajana. Vuonna 2008 Sisu hankki Kuortaneelta ”Sisulan”. Se tulee tulevaisuudessa palvelemaan seuran väkeä niin vapaa-ajan kuin urheilun merkeissä. Sisula on valmis vuoteen 2020 mennessä. Tulevana kesänä sitä on jäsenistön jo mahdollisuus ottaa omaan käyttöön. Sisu on hankkinut myös itselleen jäsentensä hyväksi käytettäväksi Retki-Konttaisen lomaosakkeen Rukalta. Jäsenet perheineen saavat käyttää tätä luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaa lomaosaketta vapaa-ajanmatkailuun. Uusin ja ehkäpä merkittävin sijoitus on ollut SSU:n ja Crocodilesin kanssa yhteistyössä toteutettu Seinäjoen Monitoimihalli. Halli sijaitsee Bullerintiellä ja palvelee niin Sisussa pelaavia nuoria kuin muitakin läjialueen urheilijoita. Hallin rakentamisella turvattiin Sisulaisten lasten ja nuorten kohtuu hintaisten harrastemahdollisuuksien säilyttäminen.

Seinäjoen Sisun toiminnassa uskotaan vahvasti lasten ja nuorten monipuoliseen liikkumiseen ja liikuttamiseen. Yhä useammat tutkimukset viittaavat siihen, että monipuolinen ja leikinomainen harjoittelu ja harrastaminen lapsuus- ja nuoruusiässä ovat usean huippu-urheilijan huipulle pääsyn taustalla. Lapsuuden monipuolinen harrastaminen antaa paremman mahdollisuuden löytää liikunnallinen elämäntapa. Me Sisussa toivomme edesauttavamme seuramme nuoria löytämään oman lajinsa ja liikunnallisen elämäntapansa.

Jos haluat olla tärkeä osa Seinäjoen Sisua, niin liity jäseneksi. Seuran jäsenet ovat seuran selkäranka ja käyttävät suurinta ”valtaa” seurassa. Me pyrimme tarjoamaan sen, mitä ihmiset, jäsenemme meiltä haluavat. Tule mukaan liikkumaan hyvään Seuraan!

Jäsenmaksun voit suorittaa Osuuspankin tilille FI52 5419 0140 1088 40

Jäsenmaksut vuonna 2017 ovat: aikuisjäsen 10,- nuorisojäsen alle 15 v. 5,- perhejäsen 25,- ja kannatusjäsen 30,- tai sopivaksi katsomansa summa