Seurainfo

Seinäjoen Sisu – yli 80 vuotta lajien kirjoa ja monipuolista seuratoimintaa

Voimistelu- ja urheiluseura Seinäjoen Sisu ry on perustettu maaliskuussa 1936. Seura on rekisteröity yhdistysrekisteriin syyskuussa samaisena vuonna. Seuran alkutaipaleella se oli tunnettu painista ja jalkapallosta. Seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli Kalle Lehto. 2017 marraskuun vuosikokouksessa seura teki rohkean päätöksen valitessaan puheenjohtajaksi 23-vuotiaan Taija Luoman, ja sihteeriksi 21-vuotiaan Annemari Keltamäen. Seinäjoen Sisu kannustaa ja tukee nuoria lähtemään seuratoimijapolulle, sekä antaa heille vastuuta ja mahdollisuuden vaikuttamiseen seurassa. Taija on vasta kahdestoista puheenjohtaja yli 80-vuotta vanhassa seurassa. Hänen edeltäjänsä oli Tomi ”Kotsi” Kotoneva. Sisun hallitukseen kuuluu monen eri lajin ja toimintasukupolven Sisulaisia, 18-55-vuoden ikähaitarilla. Seinäjoen Sisu on kuulunut monen seinäjokelaisen perheen arkeen ja se on edelleen merkittävä liikuttaja Seinäjoella, lähes 500 jäsenen yleisseurana.

Seinäjoen Sisu on tänä päivänä monipuolinen, matalan kynnyksen harrasteliikuntaa ja kilpaurheilua toteuttava urheiluseura. Seinäjoen Sisun motto ja arvot kiteytyvät seuraavaan lauseeseen: ”Kaikilla tulee olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja urheilua katsomatta tämän ikään, sukupuoleen, ihonväriin tai varallisuuteen”. Seinäjoen Sisun lajit ovat jalkapallo, futsal, tennis, pöytätennis, sulkapallo, voimailu, keilailu ja kuntoliikunta. Lajeja on mahdollisuus harrastaa niin kunto- kuin kilpailumielessä. Lajien lisäksi seuralla on ohjelmassa leiri-, retki- ja kulttuuritarjontaa. Tämän hetken menestynein urheilija on ”Matkalla Tokioon” oleva Benedek Olah (lajinaan pöytätennis).

Seinäjoen Sisu tarjoaa sinulle mahdollisuuden harrastaa eri lajeja saman lajitarjottimen alla. Yksi jäsenmaksu antaa sinulle siihen mahdollisuuden. Lajien osanottomaksut ovat edullisia ja toiminta laadukasta. Sinulla on mahdollisuus ohjattuun toimintaan, mutta myös mahdollisuus harrastaa ja harjoituttaa itseäsi omien mahdollisuuksien mukaan. Seinäjoen Sisun jäsenkortti on paljon enemmän kuin jäsenkortti; se on todellinen etukortti, jolla saat todellisia etuja ja alennuksia yhteistyökumppaneilta. Näitä ovat Sportia (-15-30%, lisäksi ostohyvitys seuralle 4%), Vaasan leipomo (-20%), Ravintola Sofram (-10%), Grilli Katukokki (-15%) ja majoituspalvelut alennuksella: Retki Konttainen Rukalla sekä Suomen Hostels järjestöt.

Seinäjoen Sisu on myös paljon muuta kuin urheiluseura. Se on merkittävä työllistäjä Seinäjoella. Se omistaa Grilli Katukokin Valtionkadulla. Se on ainoa paikka Seinäjoella, jossa jokainen haukku vahvistaa urheiluseuran kivijalkaa ja luo pohjaa Sisun toiminnan vahvistamiselle. Seuralla on omat toimitilat Keskuskatu 17:ssa. Tyntin tontilta löytyy niin toimisto kuin kerhotilatkin. Toimisto sijaitsee fyysisesti TUL:n Pohjanmaan piirin kanssa samoissa tiloissa. Toimistossa työskentelee päätoimisesti Jarkko Tenkula piirin toiminnanjohtajana. Vuonna 2008 Sisu hankki Kuortaneelta ”Sisulan”. Se palvelee seuran väkeä niin vapaa-ajan, kuin urheilun merkeissä. Sisulan on suunniteltu olevan täysin valmis vuoteen 2020 mennessä. Tänä kesänä sitä oli jo toimijoiden ja harrastajien mahdollisuus ottaa omaan käyttöön. Järjestimme kesän mittaan siellä toimijoiden talkoita, sekä joukkueiden päiväleirejä, joiden aikana lapset pääsivät nauttimaan todellisesta kesämökkitunnelmasta syömisen ja leikkien kera. Sisu on hankkinut myös itselleen jäsentensä hyväksi käytettäväksi Retki-Konttaisen lomaosakkeen Rukalta. Jäsenet perheineen saavat käyttää tätä luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaa lomaosaketta vapaa-ajanmatkailuun. Uusin ja ehkäpä merkittävin sijoitus on ollut SSU:n ja Crocodilesin kanssa yhteistyössä toteutettu Seinäjoen Elisa Monitoimihalli. Halli sijaitsee Bullerintiellä ja palvelee niin Sisussa pelaavia nuoria kuin muitakin lähialueen urheilijoita. Hallin rakentamisella turvattiin Sisulaisten lasten ja nuorten kohtuuhintaisten harrastemahdollisuuksien säilyttäminen.

Seinäjoen Sisun toiminnassa uskotaan vahvasti lasten ja nuorten monipuoliseen liikkumiseen ja liikuttamiseen. Yhä useammat tutkimukset viittaavat siihen, että monipuolinen ja leikinomainen harjoittelu ja harrastaminen lapsuus- ja nuoruusiässä ovat usean huippu-urheilijan huipulle pääsyn taustalla. Lapsuuden monipuolinen harrastaminen antaa paremman mahdollisuuden löytää liikunnallinen elämäntapa. Me Sisussa toivomme edesauttavamme seuramme nuoria, lapsia ja aikuisia löytämään oman lajinsa ja liikunnallisen elämäntapansa.

Jos haluat olla tärkeä osa Seinäjoen Sisua, liity jäseneksi. Seuran jäsenet ovat seuran selkäranka ja käyttävät suurinta ”valtaa” seurassa. Me pyrimme tarjoamaan sen, mitä ihmiset, jäsenemme meiltä haluavat. Tule mukaan liikkumaan hyvään Seuraan!

Jäsenmaksun voit suorittaa Osuuspankin tilille FI52 5419 0140 1088 40

Jäsenmaksut vuonna 2022 ovat: aikuisjäsen 10,- nuorisojäsen (alle 15 v.) 5,- perhejäsen 25,- ja kannatusjäsen 30,- tai sopivaksi katsomansa summa. Kiitos tuesta lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseksi!

Meillä on myös myynnissä seuramme 80 vuotis- historiikki hintaan 10 €. Tuotto menee lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen seurassa.