Sisu taipui päätöserässä ISB:lle

Sarjajohtaja ISB-Ilmajoki oli liian kova pala salibandyn 2. divisioonassa Seinäjoen Sisulle. Sisu nousi toisessa erässä hienosti tasoihin iskemällä kolme perättäistä alivoimamaalia, mutta päätöserässä vierailija ISB pelasi näyttävästi vieden erän puhtaasti 0-3 ja koko ottelun lukemin 5-8 (2-3, 3-2, 0-3).

Ottelu alkoi nihkeästi ja vierailijat siirtyivät Ville Loukasmäen kahdella osumalla 0-2-johtoon kun peliä oli ennätetty pelaamaan ainoastaan 2:33. Hetkeä myöhemmin Sisun junnukenttä paikkasi kuitenkin alun nukahdukset ja iski pelin tasoihin. Molemmissa maaleissa oli asialla tutkapari Juhani Lehtonen – Tomi Rinta-Jaskari. Erän puolenvälin paikkeilla Sisun Juha Kotkaniemi sai maasta pelaamisesta jäähyn ja ylivoimalla ISB:n maalitykki Eero Rahnasto oli jätetty keskelle vapaaksi eikä Rahnasto jättänyt Sisu-veskari Mika Niemiselle mitään mahdollisuuksia. Erän loppu pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta lisämaaleja ei kumpikaan joukkue onnistunut tekemään, joten tauolle siirryttiin vierailijoiden 2-3-johdossa.

Toiseen erään Sisu tuli kovalla sykkeellä ja peli pysyi hienosti kotijoukkueen hallinnassa. Sisun hyvästä pelistä huolimatta pelin seuraava maali kirjattiin ISB:lle kun ottelun hahmo Tatu Hietikko tarjoili Teemu Turuselle, joka siirsi ISB:n 2-4-johtoon. Sisu ei kuitenkaan maalista lannistunut vaan jatkoi edelleen aktiivista peliään. Erän puolessa välissä alkoikin sitten tapahtumaan. Sisun hyvän painostuksen päätteeksi ISB:n Tomi Ania oli karata maalintekoon ja Juha Jaakonahon pallonriisto tuomittiin virheelliseksi ja ISB:lle rankkari. Sisun maalilla Niemisellä oli helppo tehtävä hoitaa rankkari kotiin, sillä Sami Hillu jäätyi totaalisesti eikä saanut aikaan edes kunnon vetoa. ISB pääsi kuitenkin yrittämään rankkarin jälkeen ylivoimalla, mutta Sisun Seppo Peltola karkasi alivoimalla maalintekoon ja pamautti tyylikkäästi uran ensimmäisen II-divarimaalinsa. Sisu sortui erän lopulla jäähyilemään oikeen urakalla, mutta ISB:n ylivoima takkusi pahemman kerran ja Sisu pääsi rokottamaan alivoimalla vielä kahdesti. Ensin Heikki Koiste iski Mikko Finnin syötöstä ja heti perään sama kaksikko rankaisi uudelleen. Tällä kertaa Finni maalasi ja Koiste syötti. Kolmen av-maalin ansiosta Sisu siirtyi 5-4-johtoon, mutta ISB: Rahnasto onnistui kuitenkin tasoittamaan ylivoimalla kun erää oli pelaamatta ainoastaan 28 sekuntia.

Kolmannessa erässä vierailijat näyttivät, että miksi he johtavat sarjaa puhtaalla pelillä. Erän alkuun pari nopeaa maalia ja sen jälkeen todella fiksua ja maltillista pelaamista eikä Sisua päästetty kunnon maalintekopaikkoihin. Toki Sisullakin oli omat harvat paikkansa, mistä hieman paremmalla onnella olis uponnut, mutta tällä kertaa pallot pysähtyivät viimeistään ISB-vahti Timo Paakkiseen tai maalikehikkoon. Sisun hakiessa tasoitusta hieman riskilläkin ottelun ratkaisun iski Ania, joka karkasi laidasta ja pamautti pallon maalin kattoon. Lopussa Sisu otti veskarin pois maalilta ja pääsi pelaamaan ylivoimaan kuudella neljää vastaa, mutta maaliteossa ei onnistuttu.

Pelattiin kuitenkin kokonaisuudessaan ihan ok matsi, vaikka kentälliset olivat menneet loukkaantumisten takia remonttiin. Kokoonpanosta puuttuivat Arto Peltola (polvi) ja Veli-Matti Vasanko (kuume). Lisäksi pelissä sairaslistalle menivät selkävaivainen Jyri Ruha ja polvitaklauksen kohteeksi joutunut Ville Nurminiemi. Toivottavasti kaverit saadaan parsittua kokoon ensi viikonlopuksi kun kohdataan Redy vieraissa ja Jeppis kotona.

Sisun pistemiehet: Juhani Lehtonen 1+1, Tomi Rinta-Jaskari 1+1, Heikki Koiste 1+1, Mikko Finni 1+1 ja Jyri Ruha 0+1.

ISB:n tehokkaimmat: Tatu Hietikko 0+5, Eero Rahnasto 3+0, Ville Luokasmäki 2+0 ja Tomi Ania 1+0.

Torjunnat:
Sisu: Mika Nieminen 12 + 9 + 8 = 29/37
ISB: Timo Paakkinen 7 + 13 + 7 = 27/33

Sisu-tähdet:

Tomi Rinta-Jaskari
Seppo Peltola
Heikki Koiste