Sisulle tahtovoitto

Seinäjoen Sisun naiset tekivät helteisen matkan Jalaksen vieraaksi Kiuaskallion kentälle. Ottelu päättyi vierailijoiden viimehetken osumalla 3-4 (1-1) voittoon. Sisun maalintekijöinä olivat Jenni Taittonen 2 ja Krista Välimäki 2.Ottelun lähtökohdat eivät olleet häävit: Sisu hävisi viikolla kärkiottelun 2-3 lukemin I-JBK/2:lle ja nyt lähdettiin kymmenellä naisella Jalasjärvellä. Sisun joukkue kärsii tällä hetkellä kroonista naispulaa, sillä työesteet, lomat, loukkaantumiset ja muut riennot verottavat liikaa joukkuetta ja kuormittavat runkopelaajia liikaa. Edessä on vielä kaksi-kolme ottelua ennen sarjataukoa. Se mikä on ollut hienoa huomata, niin nuoret pelaajat Ira Nurmela ja Siiri Hyytinen pelaavat erinomaisella tasolla ottelusta otteluun ja parantavat suoritusvarmuutta kaiken aikaa. He ovat nousseet ehdottomasti runkopelaajien aateliin kauden edetessä, niin Jalasjärvelläkin.
Ottelu sai ennen alkua rehellisiä säännönvastaisia piirteitä, kun kotijoukkueen valmentaja juoksutti kentälle edustuskelvottoman SeMi:n pelaaja Meeri Nimellin, jonka Sisuttaret tuntevat lähinnä erotuomaritehtävistä divaripeleistä. Vastapainonaan Sisu ei yrittänytkään siirtää ottelua, vaan lähti pelaamaan kymmenellä pelaajat 31 asteen helteeseen takaisin itselleen sarjan piikkipaikkaa.
Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasaista taistelua kentän joka sektorilla; kiivaista kaksitaisteluja ja hyviä suorituksia niin yksilö kuin joukkuetasolla. Jalasjärven naiset yltyivät Meeri Nimellin johdolla kauden parhaimpaansa ja laittoivat Sisun naiset yhden pelaajan ylivoimalla tiukoille ja onnistuivat näennäisesti hyödyntämään ylivoimaansa, sekä fyysistä voimaansa. Ottelu ratkesi Sisun naisille viimekädessä paremman yksilötaidon ja ajoittain erinomaisen joukkuepelaamisen ansiosta.
Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon 11. peliminuutilla Heidi Sillanpään toimiessa viimeistelijänä. Kymmenen minuuttia tästä siirsi Jenni Taittonen kaimansa Ristolaisen tolppalaukauksen maalinedestä verkon perukoilla. Toisen puoliajan aluksi Jalas siirtyi 2-1 johtoon maalinedustilanteesta Heidin jälleen ollessa maalintekijänä. Tuomiokellojen ääni alkui kaikua Kiuaskalliolla, kun Mira Vilponen laukoi takakulmaan 3-1. Like a miracle…Sisuttaret jatkoivat pelinsä pyörittämistä ja eivät missään vaiheessa menettäneet uskoaan. Se kannatti, sillä 65. peliminuutilla Hanna Makkosen kulma tavoitti etulkulmalta Jenni Taittosen, jonka hieno suisto suoraan ilmasta yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Viimeisellä neljännekselle Sisu teki muutaman välttämättömän muutoksen ja siirtyi yhä enemmän hyökkäämään. Jenni Ristolaine siirtyi toppariksi ja Krista Välimäki nousi keskikentälle. Sisun tasoitus syntyi Jenni Taittosen läpiajosta seuranneesta rankkarista. Kotijoukkueen maalivahti veti törkeästi jalat alta läpiajotilanteesta Jenniltäja esti tämän maalinteon. Rankkari ja KELTAINEN kortti. Käsittämätöntä. Tilanne syntyi hienolla Hanne Kohtakankaan taustajuoksulla ja upealla vapauttavalla syötöllä. Kolme upeaa syöttöä ja juoksua ja vielä vajaalla pelaten. Tilanne 3-3, sillä Krista Välimäki sijoitti rankkarin varmuudella verkon perukoille. Tämäkään ei riittänyt ja oikeusvoitto sinetöitiin ottelun 90 peliminuutilla, kun Sisu rakensi jälleen oikelta laidalta Hanna Makkosen vapauttaessa Jenni Taittosen kulmalle. Jenni kavensi boxiin ja antoi upean ja maltillisen syötön toiseen aaltoon nouseville Siiri Hyytiselle ja Krista Välimäelle, joista jälkimmäinen laukoi pallon vastustamattomasti yli maalivahdin käsien ja kolme pistettä matkasivat Seinäjoelle.
Sisun tytöt jatkavat taistelua Kauhajoella maanantaina Karhu/2 vieraana.