Sisun edustus pääsi maalien makuun, mutta ei vielä voittojen tielle

Keskiviikkona 10.6. Sisu kohtasi kotonaan Norvalla/2:n, joka oli juuri voittanut silloisen sarjakärki TP-Seinäjoen 2-1. Norvalla aloittikin kovaa, sillä jo noin 20 minuutin pelin jälkeen se johti ottelua Prunttimäessä jo 0-2. Sisu ilmeisesti vaati herätyksen maalien muodossa, sillä loppupeli oli lähes yksinomaan kotijoukkueen hallintaa. Sisu onnistuikin viimeistelemään kauden ensimmäisen osumansa aivan puoliajan lopulla, kulmapotkun jälkitilanteesta, maalintekijänä Tuomas Takala.

Toinen puoliaika alkoi myös Sisun painostuksella ja se vyöryttikin hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti Norvallan maalia. Vierailija pääsi kuitenkin vastaiskuun aina ajoittain Sisun painostuksen keskellä. Sisun epäonneksi maalivahti Hyyryläinen joutui rikkomaan vastustajan pelaajaa Sisun rangaistusalueella ja Norvalla viimeisteli pilkusta 1-3. Noin 10 minuuttia tästä Hyyryläinen lähti palloa vastaan ja joutui taklaamaan vastustajaa sääntöjen rajamailla alueen ulkopuolella ja ottelun päätuomari Mäkelä ei voinut muuta kuin antaa toisen keltaisen kortin ja näin Sisun maalille siirtyi kenttäpelaajista Miika Willgren. Miika joutui antautumaan kertaalleen, mutta otti kiinni myös useamman vaarallisen tilanteen. Loppulukemat 1-4.

Tiistaina 16.6. oli vuorossa paikalliskamppailu Nupa-Sisu. Myös Nupa oli voittanut sarjan ennakkosuosikkina pidetyn TP:n 1-0 ja kyllä siinä niin kävi, että Nurmon Pallo sai Seinäjoen Nelosen Herruuden ainakin kevätkierroksen osalta. Sisu antoi Nupalle oivan vastuksen, Nupan jaksaessa pelata kovalla temmolla ainoastaan puolisen tuntia. MUTTA jälleen kerran piti antaa se muutama maali eteen ja ruveta vasta sitten pelaamaan. Ei oltu pelattu 20 minuuttiakaan, kun tilanne oli taas jo 2-0, joka jäi myös puoliaikalukemaksi.

Sisu ottikin pelin haltuunsa heti toisen puoliajan alussa ja sai luotua useita hyviä maalipaikkoja, joita siunaantui eritoten Pekka Palohuhdalle, Juha Jaakonaholle, Vesa-Matti Tulisalolle sekä Mahsun Durmazille, joka viimeistelikin Sisun kavennusmaalin 2-1:n. Mahsun keskitti ensin itse pallon takatolpalle Juha Jaakonaholle, joka palautti pallon Mahsunille ja tämä tälläsi pallon verkon perukoille. Sisu yritti kaikkensa saadakseen ottelun tasoihin, mutta sitä ei koskaan nähty, vaan maali tehtiin toiseen päähän. Sisun Niko Seppelvirta avasi alhaalta vapaapotkusta pitkää avausta, joka jäi hieman lyhyeksi, eikä Sisulaiset saaneet palloa keskialueella itselleen.

Nupa pelasi pallon nopeasti vikkelälle kärkimiehelle, joka oli jäänyt yksin keskustaan ja Nikon ollessa vielä alhaalla, tilanne ei ollut paitsiokaan. Hyökkääjä nosti pallon yli Sisun maalissa hyvin pelanneen Mika Tikkasen, joka pelaa myös Sisun M-35 joukkueen maalivahtina. Sisu hävisi ottelun harmillisesti 3-1, vaikka maalipaikkojen suhteen tilanne olisi kuulunut ehkä olla toisin.

Sisu kohtaa seuraavaksi toisessa paikalliskamppailussaan viisi pistettä sarjakärjestä jääneen TP-Seinäjoen Seinäjoella ensi viikon Torstaina!