Sisun naiset jatkavat voittojen tiellä

Sisun tytöt olivat hyvin toipuneet raskaalta pohjoisen kiertueelta, jossa tuloksena oli kaksi niukkaa tappiota; ensin HauPa oli 2-1 vahvempi ja sunnuntaina TP-47/ToJK oli 3-0 vahvempi. Ensimmäinen puoliaika oli ottelussa tasainen, mutta toisen puoliajan 35 ensimmäistä minuuttia oli sitten kotijoukkueen hallintaa. Naisten sarjassa palattiin voittojen tielle Karhun kustannuksella 5-0 (5-0) lukemilla.Kauhajoen Karhu marssitti linnanpuistoon nuoruuden innosta ja kokemuksesta rakentuneen joukkueen. Kentällä nähtiin myös Sisunkin riveissä futsalia potkinut Anna Kulmala Karhun keskikentällä. Anna jäi yksin kentällä, sillä Maria Saarijärvi ja Bettiina Saari eivät antaneet yhtään tilaa Annalle pelintekemiseen. Karhu aloitti väkevästi, sillä joukkueen ensimmäinen hyökkäys, joka taisi jäädä samalla puoliajan viimeiseksi oli näyttävä ja rakentui useasta poikittais ja pystysyötöstä. Hyökkäys pysähtyi Sisu puolustukseen, joka vapautti Jenni Taittosen läpiajoon tämän sijoittaessa tilanteeksi 1-0 minuutin pelin jälkeen. Toinen paikka tuli kuudennella minuutilla, kun kulman jälkitilanteesta Krista Välimäki paukautti 16 metrin viivalta suoraan vastapallosta, mutta Karhun maalivahti veti pitemmän korren. 2-0 lukemat syntyivät kulmasta, Hanna Makkosen kulma löysi maalin edestä Jenni Taittosen, joka sivalsi päällään pallon maaliin. 18. minuutilla Krista Välimäki vapautti Jenni Taittosen jälleen läpiajoon ja tilanne oli 3-0. Jennin ensimmäinen Hattutemppu näki päivänvalon. Pari minuuttia edellisestä Jennin neljäs maali syntyi jälleen läpiajosta.
Karhu pääsi kokeilemaan Pinja Ristolaisen sormien pitävyyttä 24. peliminuutilla ja nehän pitivät. Ottelun pirteästi pelannut Laura Kokko pääsi koittamaan maalintekoa 33. minuutilla, mutta Karhu vahti torjui ja Jenni Taittonen ei ihan ehtinyt irtopallolle ensimmäisenä. Ehkäpä ottelun kaunein tilanne rakentui vasemmalta laidalta, kun Laura Kokko antoi täydellisyyttä hipovat syötön linjan takaa nousevalle Hanne Kohtakankaalle, joka irtosi läpiajoon. Hannen sijoitus takakulmaa kohti suuntautui maalivahdin ulottuville, joka nappasi pallon ennen maaliviivan ylitystä. Sen sijaan seuraava yritys vasemmalta tuotti tulosta, kun Maria Saarijärvi pelasi seinäpelin itselleen ja eteni voimakkaasti sijoittaen pallon vapaaksi jääneeseen takakulmaan tilanteeksi 5-0.

Ottelun toinen puoliaika oli paljon tasaisempi ja jälleen tuli todettua se, että naisten ja tyttöjen peleissä tuulella on iso merkitys. Ensimmäinen tilanne syntyi 47 minuutilla Hanna Makkosen keskittäessä pallon maalille nousseelle Laura Kokolle, jonka suora jatko suuntatui maalivahdille. Karhun ensimmäinen maali oli syntyä ottelun 49. ja 50. minuuteilla, mutta Anna Kulmalan vedon väliin Pinja Ristolainen sai sormensa väliin ja pallo meni riman kautta yli maalin. Tästä sisuuntuneena iski Hanne Kohtakangas itsensä läpiajoon Jenni Taittosen syötöstä, mutta ilman tulosta. Tunnin pelin kohdalla Karhu maalivahdin sormien pitävyyttä koittivat niin Siiri Hyytinen kuin Hanna Makkonenkin, mutta Karhu vahti petrasi peliään pelin edetessä. 65. minuutilla Hanna Makkonen nousi oikealta ja laukaisi tykkinsä etutolppaan ilman tulosta. 76. minuutilla oli Laura Kokon vuoro kokeilla tolppien kestävyyttä ja ottelu päättyi Maria Saarijärven läpiajoon, mutta senkin veskari nappasi kiinni. Näin hyvistä tilanteista lukuunottamatta eivät kumpikaan joukkueista onnistuneet maalinteossa.