T-12: Lapuan Virkiä voitti selvin 6-1 numeroin!

Virkiä vs. Sisu 6-1 (4-0)

Kyllä voi olla eroa peleillä jotka pelataan viikon välein. Viime viikolla hyvä peli, mutta eilen ei niin hyvä.

Sisulla on tässä ryhmässä sen verran pieni ryhmä, että yksikin poisjäänti vaikuttaa siihen, että pelaajia ei tahdo riittä itse peliin. Tässäkin pelissä oli vain kaksi tyttöä vaihdossa. Joukkueesta oli pois maalivahti ja muutama tärkeä runkopelaaja.

Itse pelissä ei ollut Sisun tytöillä paljoa sanottavaa. Vastustaja oli kaikilla osa-alueilla parempi ja joukkue oli fyysiesti myös isompi ja liikkui kentällä paremmin.

Sisu joutui laittamaan pelaajan (Minttu Jokipii) maaliin, mutta maaleista ei häntä voi syyttää. Minttu jopa teki muttamia näyttäviä torjuntoja ja esti siten lisämaalien syntymisen.

Lapuan Virkiä pelasi joukkueena paljon paremmin. Pallo liikkui tytöltä toiselle aika vinhasti ja tarkasti ja myös erikoistilanteet olivat hyviä mm. kulmapotkut aiheuttivat monia vaaratilanteita Sisun maalille. Kulmapotkujen jälkitilanteista tulikin kaksi maalia Virkiälle.

Sisun tyttöjen suurimpia puutteita on tilanteen loppuun pelaaminen. Liian paljon jätetään pelitilanne kesken, varsinkin silloin kun itse menetetään pallo vastustajalle. Pallon menetyksen jälkeen pitäsikikin löytyä aina se ”ylimääräinen vaihde” jolla saataisiin asia korjattua ja pallo takaisin itselle.

Elisessä pelissä oli myös ongelmana se, että tytöt juoksivat pallon perässä tai jättivät liian ison välin ns. oman pelaajan ja itsensä väliin. Mutta tärkeintä on se, että tytöt saavat kovia ja fyysisiä pelejä. Ensi vuonna tämä ikäryhmä pelaa pelit isolla kentällä ja 11 vs. 11. Silloin olis tärkeää pelata sitä paikkaa mihin pelaaja on neuvottu pelamaan.

Pelit jatkuu 10.8. klo 18 kotiotteluna. Jolloin vastaan tulee FC KOMU (Mustasaari)

Maalit

Virkiä: Emilia Rautakorpi (4), Anuliina Toppari (1) ja Kaisa Hautala (1)

Sisu: Hanna-Maija Harju (1)