T-14: VöIF voitti Sisun 5-1!

8.8. VöIF vs. Sisu 5-1 (1-1)

Ei olisi uskonut, että edellisen pelin jälkeen (voitto Kauhajoen Karhusta) tulisi tappio Vöyrin hyvällä, mutta pikkasen liukkaalla kentällä kotijoukkuetta vastaan.

Kyllä valmentaja joukkueen tuntee. Näin ainakin on Sisun kohdalla. Jo ennen peliä näkyi joukkueen alkulämmittelyssä, että tästä ei hyvää seuraa. Osa joukkueen pelaajista ei ole 100%:sti mukana joukkueessa ja se näkyi peliin valmistumisessa sekä itse pelissä manasi valmentaja Mika ”Kelli” Ketamäki.

Ottelu alkoikin pienoisella Sisun painostuksella ja ottelun toisella minuutilla olikin Sisun Hanna-Maija Harjulla hyvä paikka tehdä johtomaali, mutta laukaus meni yli maalin. Kun peliä oli pelattu n. 8 min. sai Sisun maalivahti Miia Koskela näyttää kykynsä, hyvä vastaantulo esti vastustajan maalin tekemisen. Pelikello näytti 11 min, kun nopeudestaan tunnettu Harju karkasi vastustajilta ja rynnisti kuudelletoista ja siirsi pallon varmasti maaliin ohi maalivahdin.

Mutta maalin jälkeen ote siirtyi selkesti kotijoukkueen haltuun. Järkeään jokainen kakkospallo tuli se Sisun tai VöIF pelaajasta, meni kotijoukkueen pelaajalle. VöIF saikin noi 18 metristä vapaapotkun (tilannetta edelsi kahden niin erikokoisen pelaajan kylki/kylki kontakti), kun pienempi pelaaja kaatui sääntöjenmukaisessa kontaktitilanteessa. Elsa Sandaksen vapaapotku oli sen verran hyvä ja painui vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan.

26 min. oli Sanni Vuorella hyvä tilaisuus viedä Sisu johtoon, mutta kotijoukkueen maalivahti Felicia Kaustinen torjui laukauksen. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi selkeällä kotijoukkueen pallonhallinalla. Ei ollut kuin ajan kysymys, milloin he siirtyvät johtoon. Noin 45 min kohdalla Sisulle tuli kuin varkain mahdollisuus mennä johtoon, mutta Anniina Hallasuon hyvästä keskityksestä ei löytynyt jatkajaa. Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä VöIF siirtyi 2-1 johtoon (Venla Backlund), tilanetta edelsi räikeä omaan pään virhe josta rankaistiin armottomasti.

Ja pari minuutta lisää, samainen Backlund ohjasi ylärimasta tulleen pallon maaliin Sisun pelaajien välistä, tilanne 3-1 ja peli oli siten ”taputeltu”.

4-1 maali kuvasti hyvin pelitapahtumia. Kolme Sisun pelaajaa antoi aivan vapaasti vastustajan mennä heidän ohitseen. VöIF pelaaja kiitti tästä ”kunniakujasta”, otti muutaman askeleen ja antoi nappisyötön, josta Sandra Kulla teki varman maaliin.

Viisi minuuttia ennen peliajan täyttymistä teki kotijoukkue vielä yhden maalin. Koskela sai torjuttua ensimmäisen laukauksen, paluupalloon tulikin sitten ensimmäisenä kotijoukkueen Evelina Myntti, joka siirsi pallon helposti maaliin. 

Näin ottelu päättyi ansaitusti kotijoukkueen voittoon 5-1.

THE END

Maalit

  • 0-1 Hanna-Maija Harju
  • 1-1 Elsa Sandas
  • 2-1 Venla Backlund
  • 3-1 Venla Backlund
  • 4-1 Sandra Kulla
  • 5-1 Evelina Myntti