B-tyttöjen futsal käynnistyi

Seinäjoen Sisun B-tytöt avasivat sarjakautensa voitolla ja tappiolla Seinäjoen urheilutalolla pelatussa avausturnauksessa. Turnaus oli tasainen, sillä kaikki joukkueet voittivat ja hävisivät ottelunsa. Tämä kuvastaa sarjan tasaisuutta tällä kaudella.Sisu aloitti turnauksen VIFK blå joukkuetta vastaan, joka on taivaltanut kierroksen pisteittä, kunnes se tuli riisti yllättäen kotijoukkueelta voiton 2-1 lukemin. Ottelu oli tasainen, kuten blå  joukkueen aikaisemmatkin ottelut. Alle minuutin pelin jälkeen Sisu sai kylmänsuihkun niskaansa, sillä Tanya Näsman laukoi pallon vastustamattomasti Sisun maaliin ensimmäisessä vaihdossa. Tämän jälkeen peliä pelattiin molemmissa päädyissä, mutta pääosiltaan kentän keskialueella. Sisulla oli monta erinomaista maalintekopaikkaa, mutta onni ja taito eivät olleet myötä. VIFK:n maalintekopaikat olivat lähinnä kovia ja tarkkoja kaukolaukauksia, jotka Pinja Ristolainen torjui varmuudella.

Sisu kavensi peliryhmäänsä ottelun viimeiselle kympille ja tulosta syntyi pelikellon näyttäessä 32 peliminuuttia. Hanne Kohtakankaan ja Emmi Palosaaren yhteistyö kulmassa tuotti tulosta ja tilanne oli 1-1. Sisu jatkoi voiton hakemista, mutta Tanya Nasman oli erimieltä ja siirsi Christa Aarnion syötöstä pallon maaliin. Näin voitto lipsahti Vaasaan.

Turnauksessa kohtasivat seuraavaksi VIFK vit, joka oli sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue. Virkiä ei voinut mtään ja VIFK jatkoi taisteluaan sarjan kärjessä. Kolmannessa ottelussa Virkiä löylytti Sisun kaataneen VIFK:n blå joukkueen.

Sisu lähti päivän ehkä odotetuinpaan koitokseen VIFK vit  joukkuetta vastaan sisuuntuneena ja taktiikkaa noudattavana joukkueena. Ottelussa päätettiin laittaa keskialue tukkoon tiukalla neliöllä ja iskeä vastaiskuilla. Sisu pyrki katkaisemaan vit joukkueen erinomaisen syöttöpelin ja siinä onnistuttiin. Ne kerrat kun vit iski oli Pinja Ristolainen viimeisenä lukkona pallon edessä. Ottelukellon näyttäessä 8 peliminuuttia iski Hanne Kohtakangas 1-0 lukemat taululle. VIFK jatkoi tasoituksen hakemista, mutta Sisun tytöt uhrautuvasti ottivat tilanteita vastaan äärimmäisellä sietorajan kestokynnyksellä. Tauolla päästiin puhaltamaan ja toinen jakso alkoi samoissa merkeissä: VIFK painosti ja Sisu iski vastaan näteillä piensyöttökuvioilla. Vapauttavan 2-0 lukeman iskivät Essi Haapaniemi ja Jenni Ristolainen, jotka katkaisvat neliön ylimpinä Vaasalaistilanteen ja iskivät 2-1 vastaan pelaten hienon seinän, jonka päätteeksi Jenni siirsi pallon maaliin. Sisulla oli vielä mahdollisuus viimeistellä 3-0 lukmat Jenni Taittosen toimesta, mutta Vaasalaismaalivahti oli pallon tiellä.

Sarja jatkuu ensi lauantaina klo 13.00 urheilutalolla kiihkeällä ja mielenkiintoisella paikallispelillä Lapuan Virkiää vastaan.