Sisu futsalin SM-lopputurnaukseen

Sisun T-18 joukkue selvitti tiensä Ylöjärvellä 19.3. pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Sisun tytöt ovat seilanneet sarjan läpi tappioitta ennen viimeistä ottelua.Sisun tyttöjen viimeinen kotiturnaus oli ennalta vaikea, sillä samanaikaisesti pelattu FUN-karsintaottelu karsi pelaajien määrää molemmissa joukkueissa radikaalisti. Sisun siirtopyynnöstä huolimatta ottelut pelattiin, koska siirto oli sotkenut naapurikunnan joukkueen lopputalven ja kevään harjoitus- ja ottelukalenterit. Fair Play hengessä Sisuttaret lähtivät taistoon.

Ensimmäisessä ottelussa Sisun nuoremmat tytöt pelasivat Virkiän/93 vastaan. Sisun tytöt pystyivät ajoittain tasaväkiseen taisteluun, mutta erityisesti maalinedustilanteissa kummassakin päässä Virkiä oli vahvempi. Ottelu päättyi lopulta Virkiän 12-1 voittoon. Virkiän maaleista vastasivat Laura Kattelus 6, Satu Perälä 3, Senni Keisala 2 ja yhden osuman teki Sandra Kontola, Sisun maalin teki Taija Luoma kaventaen toisen puoliajan alussa 7-1 tilanteen.

Sisu/p joukkue joutui taistelemaan vastoinkäymisten kanssa, sillä kuudesta tytöstä puolet olivat puolikuntoisia. Hienosti tytöt taistelivat ja raajat teipattiin ehjiksi kesken pelin. Sisu kaatoi Virkiän 1-0 Maria Saarijärven maalilla varmistaen samalla lopputurnaus paikan Ylöjärvellä.

Sisun valkoisten ottelu Virkiän/95 joukkuetta vastaan oli todella tasainen ja mielenkiintoinen aina ottelun 32 peliminuutille asti, jolloin Virkiä siirtyi 2-0 johtoon. Siihen saakka ottelu oli alltoileva ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Loppunumerot pelikellon näyttäessä täyttä aikaa oli 7-1. Sisun maalin teki debytantti Hanna-Maija Harju. Virkiän maalit jakaantuivat Milja Alatalkkari 2, ja maalin makuun pääsivät myös Erika Vuorela, Maija Keisala, Miia Huhtala, Elviira Keisala ja Maiju Kuivila.

Päivän viimeinen koitos oli kiihkeä ja kova kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen välillä, sillä Sisun ja Virkiän joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet tunnepitoisia juhlahetkiä, jotka viimeaikoina ovat päättyneet Sisuttarien voittoihin. Tänään pisteet jaettiin, mutta moraaliset voittajat löytyivät punapaitojen joukosta.

Ottelu alkoi Virkiän kannalta onnekkaasti, kun ensimmäisesti tilanteesta 20 sekunnin kohdalla pallo sinkosi Sisun maaliin Laura Katteluksen häärätessä maalin edessa. Sisu tasoitti ottelun ensimmäisellä jaksolla, kun Jenni Taittonen onnistui katkaisemaan Virkiän avaussyötön ja tykki heilahti. Virkiä siirtyi toisella jaksolla 2-1 jojhtoon, kun Sisun tyttöjen pelissä alkoi askel painaa. Maalintekijänä jälleen Laura Kattelus. Sisun tytöt saivat viimeiselle kympille mahtavan tsempin päälle ja se tuottikin tulosta, kun Johanna Hallasuo napautti maalivahdin paluupallon maalin perukoille ja loppunumerot 2-1 olivat valmiina.

Molemmat joukkueet taistelivat erinomaisesti olosuhteista riippumatta. Tästä jatketaan kohti keskinäistä ottelua, joka pelataan 19.2. urheilutalolla.