Sisu Oldboys aloitti futsal kauden kahdella tappiolla

Futsal historiaa tehtiin Seinäjoen urheilutalolla

Oldboys pelasi viralliset ensimmäiset futsal ottelut 16.11.2008 Seinäjoen urheilutalolla. Hyvissä ajoin urheilutalon ”baanalle” asteli 11 pikkasen vanhempaa pelimiestä tutustumaan tämän lajin saloihin. Osa oli pelannut tätä kuningaslajin ”pikkuveljeä” jo jonkin verran, mutta joillekin pelaajille tämä laji oli ensikosketus tähän nopeatempoiseen lajiin, missä pallo tahtoo vielä näissä sarjoissa olla pelaajaa nopeampi…

PeIK vs. Sisu Oldboys 7-0 (3-0)

Tämä ottelu voidaan viedä historian kirjoihin joukkueen ensimmäisenä sarjapelinä. Kuten tuloksesta näkyy, ei ”pikkasen vahemmilla pelimiehillä” ollut sanansijaa vikkelien PeIK pelaajien kyydissä. Vastustajat tekivät maaleja tasaseen tahtiin, kun taas Oldboys:n pelaajat vielä tutustuivat tähän lajiin. Jossakin vaiheessa ”punaiset” pääsivät peliin mukaan ja pallo alkoikin liikkua pelaajalta toiselle vähän niin kuin ennen vanhaan jalkapallossa konsanaan.

Maalissa pelasi Pertti Hallasuo joka torjui todella näyttävästi ja oli osasyyllinen siihen, että vastustaja ei seitsemää maalia enempää tehnyt. 

Sisu Oldboys vs. Södervalla BK 3-6 (1-3)

Päivän toiseen otteluun tuli sitten aivan ihka erilainen ”punainen” joukkue. Pelissä tuli myös esille tämän lajin ”vaarallisuus”. Tähän otteluun maaliin meni Petri Leppäkoski joka joutui poistumaan kentältä loukkaantuneena jo muutaman minuutin jälkeen. Petriltä meni mahdollisesti nilkasta nivelsiteet, joten yksi oli joukosta pois, kun peliä jatkettiin.

Tässä ottelussa voidaan käyttää hyvin sanontaa, että ”vanha vertyy hitaasti”. Vastustaja siirtyi aika tarkalleen viiden minuutin välein 0-3 johtoon, ennen kuin ”punaiset” tekivät historiaa. Nimittäin ajassa 15.40 Mika Seppelvirta teki Marko Leppäkosken syötöstä kavennuksen 1-3 joka oli myös puoliaikatulos.

Toisella puoliajalla alkoi ”punaisten” esiinmarssi. Toista puoliaikaa ei ollut pelattu kuin 2.30 tuli Oldboys jo maalin päähän, Mika Keltamäki teki Niko Seppelvirran syötöstä 2-3 ja tästä aikaa kului vajaa kolme minuuttia, sama parivaljakko kikkaili jo 3-3. Tästä alkoi todellinen ”punaisten” pyöritys, tolpat kolisivat ja pallo taisi käydä myös maaliviivalla. Kuten niin monesti, vastustaja iskee sitten kun siihen ei olisi tarvetta. Ajassa 10.40 Södervalla BK teki 3-4 ja siihen sitten loppui ”punaisten” puhti. Södervalla BK teki viellä kaksi maalia ja peli päättyi 3-6.

Maaliin tullut Pekka Lehtola teki monia pelastuksia ottelun aikana ja Pekkaa saakin kiittää siitä, että ”punaiset” hävisivät vaan kolmella maalilla.