T-18 neljänneksi Ylöjärvellä

Sisun T-18 joukkue teki erinomaisen turnausmatkan Futsalin SM-lopputurnaukseen 19.3. Ylöjärvelle. Saattaapa olla, että se oli Seinäjokelaisessa nais- ja tyttöjalkapalloilussa kautta aikain korkein sijoitus SM-tasolla. Sisu jatkoi siitä, mihin alkukarsinnoissa jäi ja pelasi kauden aikana sarjassaan 13 ottelua peräkkäin ilman tappiota.Sisun tyttöjen turnausmatkan valmistelu alkoi perjantaina liikuntasali Pulssissa vietetyllä lämmittely ja venyttely harjoituksella, jonka jälkeen kassit pakattiin bussiin ja suunnattiin kohti Holiday Inn -hotellia Tampereelle. Hyvin nukutulla yöllä, aamiaisella ja rauhassa vietetyllä palaverilla haettiin optimaalista suoritusta ”suurempien” joukossa.
Ylöjärven futsalkeskus oli tuttu paikka sisuttarille, joten ihmettelyyn ei tarvinnut aikaa käyttää. Lohkon ensimmäisessa ottelussa kohtasivat FC Itä-Helsinki ja LauTP. Vierailijat olivat ottelussa vahvempia fyysisesti ja korjasivat pisteet pitkien avauksien ja paremman viimeistelyn turvin. Sisun ensimmäinen vastustaja olikin sinisissa pelaava LauTP. Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä; Sisu pyöritti ja dominoi palloa ja peliä. LauTP iski pitkillä avauksilla. Maria Saarijärvi ja Ella Kettunen muodostivatkin kovan taisteluparin Sisun alakerrassa. Sisun loistohetket osuivat ottelun seitsemännelle minuutille, sillä ajassa 7:07 Maria Saarijärven kaukolaukaus upposi maskin takaa LauTP maalivahdin jalkojen välistä maaliin. Puoli minuuttia tästä Jenni Taittonen vapautti Hanna Makkosen maalintekoon. Hannan oikean jalan tykki meni upeasti maaliin riman ja tolpan kautta pudoten maaliviivan oikealle puolelle. Valitettavasti seitsemän sekuntia tästä onnistui LauTP kaventamaan tilanteeksi 1-2 Noora Leinon toimesta. Tasoitus 2-2 tuli ajassa 10:34 Ella Kettusen upealla takakulmalaukauksella. Sisun huippuhetki ajoittui aikaan 19:37 Taija Luoma vapautti Jenni Taittosen maalintekoon ja Sisulaiset pääsivät juhlimaan avausvoittoa. Dramatiikkaa saatiin ottelun loppuhetkillä Sisun voittomaalin jälkeen, kun Maria Saarijärvi kannettiin kentältä sivuun päähän saadun kontaktin jälkeen. Maria vietiin pelastustoimen toimesta Ylöjärven ensiapuun lisätutkimuksiin. Kovasta tällistä huolimatta nuori peluri nähtiin kentällä vielä kahdessa pelissä. Se kuvastaa Sisun asennetta ja tahtotilaa turnauksessa.
Lohkovaiheen toisessa pelissä vastaan asteli FC Itä-Helsinki. Ottelu oli tasainen ja toisiaan koko pelin ajan tunnustelevien joukkueiden kohtaaminen. Sisun tytöt kokosivat itsensä hienosti otteluun. Pelin teema olikin ”Marjalle pelaaminen” ja se näkyi jokaisen tytön otteissa, sillä jokainen ylitti itsensä erityisesti vahvassa puolustuspelissä. Sisun tytöillä oli kyllä paremmat maalipaikat, mutta viimeistely ontui, kunnes ajassa 17:55 Jenni Taittonen vapautti Hanna Makkosen maalin edessä, joka neppaili pallon maaliin kantapääkikalla. Riemua riitti lähes loppuun asti, sillä Ida Volotin onnistui tasoituksessa kuusi sekuntia ennen loppua. Lohkovoitto oli tosiasia ja keskittyminen pudotuspeleihin oli valmis alkamaan. Hyvältä tuntui myös Maria ilmestyminen kentän reunalle ottelun loppuhetkillä.
Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Sisu kohtasi FC Nokian, joka oli jäänyt lohkossaan toiseksi. Ottelusta oli luvassa tasainen vääntö ja niinhän siinä kävikin, mutta pisteet matkasivat 3-2 lukemin Sisulle. Ajassa 4:45 Maria Saarijärvi huudatti kotijoukkueen katsomoa siirtämällä kovalla laukauksella Sisun 1-0 johtoon. Minuutti edellisestä Nokian Iina-Ilona Peltonen tasoitti ottelun 1-1. Pelikellon ollessa 6:29 Hanna Makkonen siirsi Sisun 2-1 johtoon Jenni Taittosen toimiessa syöttäjänä. Lopullista sinetti haettiin ajassa 11:20 kun Krista Välimäki siirsi Sisun 3-1 johtoon. FC Nokia ei luovuttanut, sillä kavennus 3-2 tuli ajassa 13:30 Nilla Kiontan ollessa maalisieppona. Loppuaika oli Sisun pallon kierrätystä ja Nokialaisten prässin pyöritystä ja purkamisen yrittämistä. Ottelun kaksi viimeistä minuuttia pelattiin lähinnä Nokian kulmissa ja jokaisen sekunnin tappamiseen käytettiin tahtoa ja voimaa. Vapauttavan vihellyksen jälkeen todettiin, että tavoite on saavutettu, Sisu pelaa Suomenmestaruus mitaleista.
Välierissä vastaan tuli Suomen mestari Ylöjärven Ilves. Ottelun voittaja ratkesi ensimmäisen viiden minuutin aikana, sillä Sisun tyttöjen niin henkinen kuin fyysinen väsymys alkoi näkyä. Ilves aloitti maalinteon ajassa 2:17 Liisa Kuulojan toimesta. 5:15 Jenni Häku huudatti runsaslukuista Ylöjärveläiskatsomoa. 6:55 Essi Nikkilä siirsi kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Ottelu oli käytännössä ohi. Tämän jälkeen Sisu tosin alkoi pelata omaa peliään ja kotijoukkueen jalka alkoi painaa, vaikka heillä olikin käytössä kolme kentällistä pelaajia. Hyvistä paikoista huolimatta Sisu ei onnistunut maalinteossa, vaan lopullinen niitti tuli ajassa 10:08 Jenni Häkun viimeistellessä 4-0. Sisu onnistui kaventamaan 4-1 ajassa 13:01 Jenni Taittosen maalilla. Ottelun loppunumerot 5-1 syntyi 18:28 Suvi Sutisen maalilla. Ilves loppuotteluun ja hienosti peliään petrannut Sisu pronssiotteluun.
Pronssiottelu oli kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. LauTP halusi revanssia ja sai sen. Ottelu oli todella tasainen ja mielenkiintoinen. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta viimeien puristus oli poissa. Sisu löysi otteluun uudelleen ilon, vaikka paikkoja kiristi ja puristi. Sisu pyöritti peliään mallikkaasti, mutta selvät pyrkimykset tehokkaaseen hyökkäyspeliin olivat kateissa. Ajassa 9:27 LauTP siirtyi 1-0 johtoon Tiia Tikan maalilla. 1-1 tasoitus syntyi Jenni Taittosen lapikkaasta ajassa 12:19. Voittomaali ja ottelun sankariksi nousi ajassa 15:31 Susanna Kiuru. Sisu yritti tasoitusta loppuhetkille saakka, mutta tuloksetta.
Sisun joukkueen tavoite täyttyi, pronssiottelusta puhuttiin ääneen ennen turnausta ja sinne päästiin. Harmittavasti mitalit lipuivat kaakkoon. No lohduksi voidaan todeta, että alkusarjassa kaadettiin pronssijoukkue. Suomenmestaruuden voitti Ylöjärven Ilves ja hopeaa saavutti Turun Palloseura.
Sisun joukkueessa pelasivat Pinja Ristolainen, Mila Soini, Maria Saarijärvi, Jenni Taittonen, Krista Välimäki, Hanna Makkonen, Taija Luoma, Johanna Hallasuo, Ira Nurmela ja Siiri Hyytinen.