Itsensä voittamista ja karhujen temmellystä

TUL:n Pohjanmaan piiri järjesti yhteistyössä sisulaisten ja Kärjenmäen Vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa yhteisen retken Ähtäriin. Reissun alkuunpanijat Jarkko Tenkula ja Henrik Mujunen myhäilivät tyytyväisenä päivän päätteeksi. Reissu oli loistava.

Päivä käynnistyi VOK:n pihalta, kun bussi lastattiin turvapaikanhakijoilla ja sisulaisilla. Ohjelmassa oli Ähtärin eläinpuiston kierto, Flowparkissa itsensä voittamista ja herkullinen buffet pöytä Mesikämmenessä.

Eläinpuistossa huippuhetkiä koettiin karhulinnassa, sillä niin upean show pikkukarhut katselijoilleen järjestivät. Ja kyllä isä-karhunkin örinä ja puussa kököttäminen oli upeaa katsottavaa. Isoksi kaveriksi liikkuu todella sutjakkaasti niin ylös kuin alas päinkin.

Villisika-aitauksessakin oli tapahtunut perheenlisäystä. Pienet raitapossus olivat tissiä vailla, mutta äitee -possu oli vähä eri mieltä tästä asiasta. Kohtelu oli kohtalaisen rajua pikkupossuja kohtaan. ehkäpä se on niin, että tissille mennään ruoka-aikana, eikä sitä käytetä ”Huvituttina”. Niinhän se toimii meillä ihmisilläkin.

Flowparkissa päästiin alkuselostusten jälkeen kiipeilemään ympäri metsiä ja liaaneja. Upea kokemus, vaikka vähä itsetuntoa koeteltiinkin loppulaskussa. No hädässä ystävä tunnetaan. Tällä kertaa ystävät tulivat vähän kauempaa. Kiitos vielä kerran.

Urheiluseuratoiminnalla on iso rooli kotouttamisessa ja ihmisten auttamisessa. Seinäjoen Sisu ja TUL:n Pohjanmaan piiri on koittanut toimia esimerkillisesti tällä saralla. Yhteistyö jatkuu.