Sisu – FC Wimma otteluennakko

Seinäjoen Sisun T-18 joukkue avaa jalkapallokauden Seinäjoella pelaamalla historiallisen ensimmäisen tyttöjen liittotason ottelun punavalkeissa väreissä. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua.Sisun T-18 joukkueen valmistautuminen sarjaan on sujunut vaistelevasti. Viime kauden päätteeksi nousseesta joukkueesta muutama 92 syntynyt tyttö nousi naisten joukkueeseen ja tilalle tuli Pertti Hallasuon valmentamasta joukkueesta 95/96 syntyneitä tyttöjä kymmenkunta. Valmentaja Jarkko Tenkulan tehtävänä on ollut hioa näitä joukkueita yhteen ja valmistautua alkavaan sarjaan.
Joulukuussa joukkue esiintyi ensi kertaa yhdessä TPV:n turnauksessa hakien sieltä mestaruuspokaalin kotiin. Hyvät esiintymiset jatkuivat futsal -kaudella, jossa joukkue sijoittui neljänneksi SM-lopputurnauksessa. Kaksi viimeistä harjoitusottelua ovat sujuneet hyvin, sillä Virkiän nuoremmat B-tytöt voitettiin 6-0 ja Norvallan naisten II-joukkue 5-2 lukemin. Pelejä on silti ollut liian vähän. Syynä siihen on ollut Seinäjoen jalkapallo-olosuhteet talvikaudella; ne ovat erinomaiset, mutta valikoituneet epätasaisesti käyttäjien kesken.

Sarjakauden avaukseen Sisu joutuu lähtemään ilman kahta luottopelaajaa, sillä joukkueen toppari ja alakerran johtohahmo Krista Välimäki on Saksan matkalla ja Taija Luoma on Lapin reissulla. Alakertaan Sisu laittaakin kaksikon Laura Kokko – Johanna Hallasuo, jotka pallovarmoina pelaajina hoitavat keskuspuolustuksen. Laitapakkeina esiintynee Saara Vuori ja Aliisa Järvenpää. Keskikenttää johtaa joukkueen kapteeni Maija Saarijärvi rinnallaan Siiri Hyytinen. Laitalinkit ovat Hanna Makkonen ja Piia Penttilä. Kärjestä löytyvät Jenni Taittonen ja Liisa Saksi. Maalissa kotijoukkueella pelaa Pinja Ristolainen.

Kotijoukkue lähtee otteluun hyvillä ja luottavaisin mielin. FC Wimma on hyvää naisjalkapallo työtä tekevä seura Kajaanista, joten Sisuttaret saavat erinomaisen mittarin ja tasosuorituksen avausottelussa. Sisu lähtee ennakkoluulottomasti pelaamaan omaa peliään ja uskoen sen tuottavan tulosta olttelun edetessä. Tällä kaudella jokainen ensimmäinen asia on seurahistoriaa, sillä koskaan aikaisemmin Sisun tyttöjoukkue ei ole pelannut liiton jalkapallosarjoissa.