Sisulassa taksvärkissä

Seinäjoen Sisun ”sisula” kyltti, yläkerran toinen katto ja alakerran ikkuinoiden sisäpuitteet saivat uutta ilmettä, kun lauantaipäivän taksvärkki oli pidetty. Sisulahan sijaitsee Kuortaneella Länsirannalla. ”Tilasta” tulee tulevaisuudessa seuraväen vapaa-ajan viettopaikka, siinä missä Konttaisestakin.

Näissä maisemissa lähti talviturkki. Ei pöllömpi paikka, hiekkapohja ja lapsiystävllinen ranta.

Näissä maisemissa lähti talviturkki. Ei pöllömpi paikka, hiekkapohja ja lapsiystävllinen ranta.

Sisulassa työt on vielä pahasti kesken, mutta Juhannuksen viettokin onnistui siellä varsin hyvin. Vähän vettä lämmitykseen ja suihkut pelittivät erinomaisesti. Järvikin löytyy vierestä, tosin Juhannuksena sen ”korkkaaminen” ei onnistunut. Oli niin pirun kylmä…

Lauantaipäivän aikana Jesse leikki naapurin lasten kanssa ja maalasi siinä alkutekijöiksi ”sisula” kyltin. Kyltti ripustetaan esiin, kun oikianlainen varsi löytyy. Saattaapa se löytää itsensä siitä kuuluisasta maitolaiturista, joka nähtiin TUL:n liittojuhlan areena -näytöksen lavallakin.

DSCN2191

Tässä syntyy ”sisula” kyltti Jessen toimesta.

Yläkerran toinen kammari pesi kasvonsa tai pintansa täysin, kun ensimmäinen maalikerros oli sivelty. Se odottaa vielä toista sivelyä ja sängyn kasaamista. No pientä pintaremonttiahan aina löytyy, mutta päällisinpuolin huoneesta tulee asuttava. Alakerran sisäpuolen ikkunapuitteiden teossa halutaan säilyttää vanha henki ja niinpä oven puitteiden jiiraukset tehtiinkin toisinpäin ja niistä saatiin ikkunapuitteet sisäpuolelle. Vanha turkoosi tosin vaihtui valkoiseen, mutta muotoilu ja ajan patina mallissa säilyvät. Sisulaa on tehty talkoilla muutaman vuoden ajan ja työ jatkuu samalla tavalla. Talkoita piisaa niin sisällä kuin ulkona, sillä nurmi kasvaa ja sisätilat vaativat vielä entrausta. Yksi on varmaa, jos haluaa kuulla ”töiden” lomassa linnunsirkutusta ja nauttia luonnon rauhasta, on ”sisula” siihen oivallinen paikka, näin keskeneräisenäkin.

DSCN2193