T-96 joukkue luopuu sarjasta

Sisun T-96 joukkue luopuu sarjasta ennen ensimmäistä ottelua. Useita erilaisia menetelmiä on koitettu, mutta mikään ei tunnu nyt onnistuvat tämän ikäryhmän tyttöjen kohdalla, valottaa puheenjohtaja Jarkko Tenkula.Kauteen 2011 piti lähtemän Seinäjoelta ainoastaan yksi tyttöjen -96 joukkue kilpailutoimintaan. Luu jäi vetävän käteen, nyt ikäryhmän tytöillä ei ole joukkuetta lainkaan, onneksi seura on, joka jatkaa toimintaa täydellä teholla.
Sisun -96 tytöt ovat pelanneet yhdessä -95 syntyneiden tyttöjen kanssa. Ja hyvin ovat pelanneetkin. Nyt oli mahdollisuus pelata omassakin ikäryhmässä otteluita, ehkäpä huonosti sujunut FUN-karsinta oli yksi syy, että toiminta kuivui kokoon. Mene ja tiedä. SeMin ilmoittaessa ettei se lähde sarjaan ko ikäryhmällä päätettiin tarjota tälle ikäryhmälle vaihtoehtoa pelata tässä ikäryhmässä sarjassa ja harjoitella samalla T-18 joukkueen mukana. Aliisa Järvenpää ja muutama muu tyttö tulikin mukaan, mutta harjoitusajankohdat (16.00 tai 20.30) talven aikana aiheuttivat ongelmia harjoituksiin osallistumisessa.
Ideana Sisussa oli, että T-15 joukkuetta täydennetään nuoremmista pelaajista eli Mika Keltamäen valmentamasta T-97/98 joukkueesta. Tämä hanke kaatui lopulta pelaajien ja vanhempien vastustukseen. Tulipahan sekin sitten nähtyä, että harjoittelu menee pelaamisen edelle seuratoiminnassa. Hyvä niin, silloinhan tuloksia pitäisi syntyä. Paljon on ajat muuttuneet, kun omaa nuoruutta muistelee, oli kunnia saada pelata vanhemmissa ikäryhmissä ja antaa, että näyttää kyntensä tuloksen eteen. Ei valitettu pelien paljoudesta ja sitten vielä harjoiteltiin, muistelee Tenkula omaa nuoruuttansa.
Oman seuran sisällä tapahtuvan joukkueiden välisen yhteistyön kariuduttua alettiin kuumeisesti selvittä vaihtoehtoja. Kato kävi maakunnassakin. Virkiän vastaavan ikäryhmän laittaessa pillit pussiin ennen ottelujen alkua ehdotettiin yhteisjoukkuetta heidän kanssaan, samoin Kanuunoiden kanssa. Yhteydenotot eivät tuottaneet tulosta. Tämän jälkeen lähestyttiin SeMi:n Jussi-Matti Leppälää, jonka vetämässä porukassa on muutamia 96-syntyneitä tyttöjä tavoitteena pelata kaksoisedustuksella T-96 sarjan pelejä Sisussa. Pelaaminen kariutui tyttöjen liialliseen pelikuormitukseen valmentajan mukaan. He pelaavat B-II divisioonaa ja naisten kolmosta. Sen lisäksi on lähestetty mm. Jalasta.
Kukaan ei voi sanoa, etteikö oltaisi yritetty tarjota mahdollisuutta ikäryhmän tytöille pelata oman ikäryhmän sarjassa piirisarjatason jalkapalloa. Tämä ei ole lapsi tai nuorisourheilun voitto, jotakin on tehty pahasti väärin, että ko. ikäryhmän sarjatoimintaan jää lukuisten luopumisten jälkeen Malax IF, VPS ja Teuvan Pallo, sillä niin Sisu, Virkiä ja Sporting luopuivat sarjasta ennen kuin peliäkään oli pelattu. Tosiasiassa tulee muistaa, että ko ikäryhmä on varsin vahva piirissä, mutta osa joukkueista pelaa T-18 ykkösessä ja kakkosessa, sekä joukkueiden edustusjoukkueissa.
Aurinkoista palloilukesää kaikille sarjassa jatkaville joukkueille.