Sisu jatkaa hyviä esityksiä

Sisun naiset ja T-18 jatkoivat erinomaisia esityksiä piina viikkojen ehtoopuolella kohtaamalla kotonaan keskiviikkona VIFK:n ja Jalaksen. T-18 ottelu VIFK:n kanssa päättyi 3-3 (0-0) ja naisten nelosen ottelu Sisu – Jalas 4-0 (1-0). Piina viikot huipentuvat T-18 sarjan puhtaanpelin joukkueen Kanuunoiden kohtaamisella lauantaina 6.8.

Sisun ja VIFK:n T-18 ottelu Prunttimäellä oli erinomainen divarista kevätkierroksen päätteeksi pudonneiden joukkueiden välien selvittely. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeaa hyökkäyspeliä ja prässäsivät tehokkaasti. Erityisesti VIFK:n prässi oli ajoittain todella haasteellista Sisun tytöille, mutta suuremmilta virheiltä vältyttiin. Kotijoukkuekin onnistui hyvin prässissä ja se vaikeutti ajoittain vierailijoiden pelinavausta.
Vierailijat siirtyivät ottelussa johtoon toisen puoliajan alkuhetkillä. Tästä seurasi ajoittainen kaaos, sillä heti aloituksesta vierailijoiden prässi toimi ja pallon riisto päättyi 2-0 lukemiin. VIFK:n hyvän olon tunne kostautui, sillä heti aloituksesta Jenni Taittonen onnistui murtautumaan läpi Vaasalaismuurin ja kavensi ottelun 2-1. Lopullisen niitin odotusta oli 3-1 tilanteen jälkeen, kun Ellen Kuula tykitti oikealta nousun päätteeksi illan toisen osumansa, mutta ei Sisun tytöt tulivat vielä kahdesti ennen loppua. Jenni Taittosen nousu vasemman linkin puolelta palkittiin, kun tätä rikottiin kahdesti ennen rangaistusaluetta tuomarin antaessa hyödyn nimissä pelin jatkua. Kolmas pommi olikin sitten sellainen, että lähti pallo ja Jenni jäi. Tästä seuranneen rangaistuspotkun Maria Saarijärvi laittoi maaliin varmuudella. Oikeus toteutui viimeisestä tilanteesta, kun Sisulaispelaajaa rikottiin oikealla kulmalipulla. Maria Saarijärvi keskitti hienon pallon maalin eteen ja Siiri Hyytinen viimeisteli loppunumerot 3-3.

Naisten Jalas ottelu oli kotijoukkueen hallintaa alusta saakka, vaikka vierailijat yrittivätkin ”juoksuttaa”…toki aina ei oikein tiennyt ketä ? Ottelussa oli kotijoukkueella erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta Jalaksen maalivahti pelasi hyvän ottelun. Ottelun avausmaali syntyi 20. minuutilla, kun erinomaisen pelin pelannut Maria Saarijärvi pelasi Siiri Hyytisen kanssa tuplaseinät, jonka päätteeksi Siiri teki illan ensimmäisen osumansa. 2-0 saatiin odotella toiselle jaksolle, sillä vierailijoiden maalivahti jatkoi koko ottelun ajan hyvää kaksintaistelua Sisun kärkipelaajien kanssa. 58. minuutilla Maria Saarijärvi nousi vahvasti oikealta laidalta ja laittoi tilanteen päätteeksi liikkuvat taakse ja teki vapauttavan 2-0 osuman hienon yksilösuorituksen päätteeksi. 65. minuutilla Taija Luoma laittoi erinomaisen läpisyötön boxiin, johon oikealta laidalta kirmannut Hanne Kohtakangas kerkesi ensimmäisenä viimeistellen hienolla takakulma laukauksella 3-0 lukemat. Loppunumerot 4-0 syntyivät, kun Maria Saarijärven vapaapotku kimposi tolpasta maalille nousseelle Siiri Hyytiselle, joka sinetöi pelin illan toisella osumallaan.
Ottelu oli aika ajoin hivenen kiivasluontoinen ja ehdittiin siellä kentällä etsiä ”herran jumalaakin” vastustajan vaihtopenkin/kannustusjoukkojen toimesta. Muutenkin vierailijoiden penkiltä kaikui jokaisen vihellyksen tai tilanteen jälkeen jonkinlaista asiantuntevaa kommentointia. No peli on peliä ja joskun tunteet käyvät kuumana, myös penkin päässä.