Sisu voittokantaan

Sisun edustus saalisti Kungliga Wasalta sarjakauden avauspisteet 4-2 voitolla. Sisun maalintekijöinä olivat Pekka Palohuhta ja Joni Willgren. Kumpikin osuivat kahdesti.Seinäjoen Sisu ja Kungliga kohtasivat toisensa hyväkuntoisella Linnanpuiston stadionilla. Kotijoukkue oli edelleenkin sarjassa ilman voittoa, mutta nyt oli ilmassa suurta urheilujuhlan tuntua. Tänään on suuri päivä, tuumivat ennen ottelua valmentaja Jarkko Tenkula ja epävirallisen fanikerhon puheenjohtaja Erkki 2ege” Tulisalo. Tänään on juhlapäivä hehkuttivat miehet yhteen ääneen ja niinhän se oli.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hienosti, kun pelikello näytti vasta kuutta minuuttia oli pallo vierailijoiden maalissa. Tilanne pelattiin hienosti vasemmalta laidalta ja viimeisen keskityksen teki Henkka Latosaari tavoittaen Pekka Palohuhdan, joka kiitti ja pokkasi pallon maaliin päällään. Ainoastaan kuusi minuuttia tästä tasoitti Kungliga näyttävän sommittelun päätteeksi 1-1. Maalintekijänä oli Björn Grankvist. Sisu ei tästä häkeltynyt, vaan vieritti alituisesti Max Peltosen johtamalle puolustukselletilanteita selvitettäväksi. Sisu siirtyikin johtoon vielä ensimmäisellä jaksolla Joni Willgrenin osumalla.

Toisen jakson aluksi vierailijat vierittivät pallo kohti Vesa Uosukaista uhkaavasti. Kimmo Siljander lähettikin sellaisen tykin Sisun maalin etu ylänurkkaan, että oksat pois. Siinä ei Uosukainen ehtinyt kissaa sanoa saati käsiään ylös nostaa, kun vierailjat tuulettivat tasoitustaan. Ei hätiä mitiä, SSisu pääsi otteluun uudelleen kiinni ja vierailijat joutuivat alituisesti rikkomaan Sisun pelaajia. Ottelun 60 peliminuutilla Joni Willgren murtautui väkisin läpiajoon ja vierailijat repivät hyökkääjän nurin tuloksena rangaistuspotku. Pienen epäröinnin ja epätietoisuuden jälkeen Willgren otti itselleen ratkaisijan avaimet ja laukoi pallon varmasti verkon perukoille. Ottelu oli käytännössä ohi, sillä vaarallisimmat vierailijoiden paikat olivat valuneet kuin hiekka tiimalasista. Tosin Kungligan kulmat olivat läpiottelun erityisen vaikeita ja vaarallisia. Sisu ratkaisi ottelun viime minuuteilla Pekka Palohuhdan laittaessa pallon maaliin. Niin olivat Sisun voitonjuhlat valmiit.

Onhan se mukavaa poikien puolesta, kun peli alkaa kulkea juuri ennen aina niin mukavia ja jännittäviä paikallisotteluita. Sisulla on kummankin joukkueen kanssa kana kynittävänä, niin NuPan kuin TP:n kanssa. Onneksi  peleillä ei ole suurta merkitystä, sillä TP:n hukatessa mahdollisuudet Sundomissa ja NuPan sarjapaikka on lähestulkoon kirkossa kuulutettu VäVin munkkiessa otteluitaan voidaan pelata tosissaan pisteistä, mutta ennenkaikkea kunniasta. Ja Sisu voi pelata vain siitä ja tarjota faneilleen loistavat loppukauden elämykset esimerkiksi näiden joukkujeiden kustannuksella.