Sisun Vaasan reissukaan ei tuonut kauden avausvoittoa

Ei ole Sisu tehnyt helpoksi alkukautta itselleen. Kolme ottelua ja kolme tappiota, eikä maalitiliäkään ole vielä saatu auki. Selittely on tässä kohtaa turhaan, vaan realiteetit on hyväksyttävä. Harjoituksiin on kaikkien pelaajien (myös allekirjoittaneen) asennoiduttava entistä paremmin ja peleihin on saatava lisää taistelutahtoa sekä halua voittaa, joka taas vaatii 100% uhrautumista joka tilanteessa ja pelaamista koko joukkueen eteen. Potentiaalia joukkueessa kyllä on, siitä ei ole kyse! Nyt täytyy vain karistaa se pitkään puhuttu ”apina” selästä pois ja luottaa omaan tekemiseen.

Vaasassa ottelu Sundom IF vastaan miteltiin Botniahallin viereisellä tekonurmella. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä ottelussa johtoon. Puoliajan viimeisillä hetkillä, Sisun jo odotellessa puoliaikavihellystä sai SIF:n pelaaja vastapallon 20 metrissä huonon purkupallon seurauksena. Kierteinen, yllättävä potku pääsi yllättämään Sisun maalilla pelanneen Antti Hyyryläisen, joka oli hieman ulkona maalistaan, eikä aivan ylettynyt palloon. Puoliaika 1-0. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat Sisulaisille tarjoutuivat Vesa-Matti Tulisalolle ja Pekka Palohuhdalle.

Toiselle puoliajalle Sisu lähti uhkuen itseluottamusta ja päättäen kääntää peli omaksi edukseen ja viedä pisteen mukanaan Seinäjoelle. TOISIN KUITENKIN KÄVI… SIF vaihtoi toiselle puoliajalle vikkeläkinttuisen laiturin vasempaan laitaan, joka pääsikin puolittaiseen läpiajoon n.50 minuutin kohdalla ja  vaikka Sisun puolustaja Mikael Luotola pääsikin estämään vielä tämän maalinteon…kimposi pallo kuin ilmaiseksi SIF:n hyökkääjälle takatolpalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. …ja hetkeä myöhemmin…SIF:n oikea laituri keskitti maalille kovan, matalan pallon laakana, johon Hyyry pääsi väliin, mutta ei epäonnekseen saanut palloa haltuun vaan se kimposi suoraan SIF:n hyökkääjälle…3-0 ja Sisun selkärangasta kuului ”NAPS”. Ottelun loppua kohden Sisun peli ei enää mennyt uomiinsa, vaan SIF sai paikan toisensa jälkeen. SIF:n saadessa maalipaikkoja toinen toisensa jälkeen, joutui Hyyry maalillaan tekemään kovia vastaantuloja ja niistä viimeisessä kontakti oli niin kova, että Hyyryn pelit oli torstain osalta paketissa. Sisun maalille siirtyi Niko Seppelvirta, joka ottikin ottelun loppuhetkillä muutaman upean reaktiotorjunnan. Ottelu päättyi 4-0 SIF:n kotivoittoon.

KAUSI JATKUU…Seuraavaksi SISU kohtaa kotonaan ensi viikon torstaina Vähäkyrön Viestin klo.19.30 Tekonurmella. VäVi hävisi ensimmäisen ottelunsa Kungliga Wasalle 1-2 ja toisen ottelunsa Norvalla FF/2:lle 5-2. Kauden kolmannessa ottelussa he pelasivat NuPa:n kanssa tasan 2-2. Viime kaudella Sisu kohtasi VäVin kertaalleen syyskierroksella, voittaen 1-0 Tekonurmella.