T-12: kauden paras peli ei tuottanut tulosta!

Sisun tytöt aloitti syyskauden 1-divarissa niukalla 3-2 tappiolla IK:ta vastaan.

Sisun flikat lähtivät otteluun päättäväisesti muistissa kevätkierroksella 3-0 hävityn ottelun tulos. Vaikka harjoittelussa on pidetty pientä paussia niin sitä ei näkynyt tässä ottelussa jossa ottelu kulki hyvin tasaisissa merkeissä. Sisulla oli paikkoja tehdä maali jo ottelun alkuminuuteilla, mutta onni ei ollut mukana.

Myös kotijoukkue sai luotua hyviä maalintekopaikkoja, mutta Sisun maalissa hyvin pelannut Tanja Salmi esti heidän aikeensa. Kun pelikello näytti n. 10 min sai IK luotua pienen painostuksen Sisun maalille, pienen pomputtelun jälkeen IK:n Oona Virtanen pääsi tuikkaamaan paitsiolta haiskahtavan tilanteen jälkeen pallon Sisun maaliin.

Tästä ei Sisun tytöt säikähtäneet vaan tekivät selväksi, että periksi ei annetta. Noin 15 min kohdalla Sisun Tytti Laurila sai nappisyötön Jasmiina Välimäeltä ja rynnisti tahdolla sekä taidolla maalintekopaikkaan ja sijoitti pallon varmasti IK:n maalin takanurkaan, ottelu oli 1-1.

Kun ottelua oli pelattu jo tovi yliaikaa?, pääsi IK vyöryttämään peliä. IK:n pelaaja pääsi avoimeen paikkaan ja laukaisi tulisen vedon, mutta maalivahti Tanja Salmi venytti itsensä pallon eteen ja torjui sen, ikävä kyllä torjunnan jälkeistä tilannetta seurasi parhaiten IK:n Iida Rajamäki, joka ohjasi pallon maaliin. Näin puoliajalle siiryttiin IK:n 2-1 johdossa.

Toiselle puoliajalle Sisu vaihtoi pelaajien pelipaikkoja. Keskikentälle nostettiin Hanna-Maija Harju ja Henna Seppälä siirtyi toppariksi. Puoliajan alku oli Sisun hallintaa, pallo saatiin monia kertoja IK:n alueelle, mutta mahdollisuus saada tasoitus jäi tekemättä, kun palloa ei uskallettu viedä lähemmäksi vastustajan maalia, mm. Jasmiinalla oli 2-3 paikkaa tehdä maali, mutta hätäisesti ja liian kaukaa ammutut laukaukset meni ohi tai ne torjui maalivahti Heli Latikka.

Kun ottelua oli pelattu noin 45 min, sai IK tilanteen kuin varkain ja pienen siirtelyn jälkeen joukkue siirtyikin 3-1 johtoon toisen maalinsa tehneen Oona Virtasen avustuksella, mutta pientä arräpuraa oli tässäkin maalissa. Maali näytti kylläkin paitsiolta, mutta ei se sitä tietenkää ollut, koska tuomari ei viheltänyt!

Maalin jälkeen olikin paikkoja puolin ja toisin. Muutamia kertoja pallo pyörikin mm. Sisun maaliviivalla, mutta Tanja oli päättänyt, että maaliin ne ei mene. Kun peliä oli pelattu n. 52 min. Sisun Hanna-Maija Harju otti pallon haltuun puolestakentästä ja kuljetti sitä hallitusti ja päättäväisesti kohti IK:n maalia. Tilanne päättyikin Hanna-Maijan niin tyypilliseen maaliin, pallo n. 8 metrin päähän maalista ja jalkaa pallon taakse ja hups hei, sinne se meni tolpan juureen ja peli oli 3-2.

Totuus oli kuitekin, että tehdyt maalit ratkaisevat, niitä IK teki yhden enemmän. Ei olisi ollut mikään vääryys, jos Sisu olisi sanut pisteen/pisteet Ilmajoelta. Mutta kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen tyttöjen pelaamiseen. Peli oli viihdyttävää ja niin kuin ottelun tuomari Juha Ahdekin sanoi pelin jälkeen, että olipas hyvää peliä tälle ikäryhmälle niin tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavaksi Sisu kohtaan kertaalleen kohdatun joukkueen  (Lapuan Virkiän). Jolle hävittiin keväällä selvin 4-0 numeroin, mutta siitä olen varma, että taistelemaan lähdetään ja voitonmaku suussa tietenkin.

Ottelu alkaa ma 1.8.2011 klo 17 Kiviristin kentällä (Lapua).

  • 1-0 Oona Virtanen
  • 1-1 Tytti Laurila
  • 2-1 Iida Rantamäki
  • 3-1 Oona Virtanen
  • 3-2 Hanna-Maija Harju

Joukkueen oma vieraskirja avattu