Sisu palasi voittojen tielle

Sisu ja Norvalla FF pelasivat Prunttimäellä hyvätasoisen naisten nelosen ottelun koleassa maanantai-illassa. Sisu oli numeroin 4-2 parempi, tauolle mentiin 2-2 lukemissa. Sisun maalintekijät olivat Hanne Kohtakangas kahdesti ja Hanna Makkonen ja Maria Saarijärvi kertaalleen.

Sisun ja Norvalla FF:n naisten nelosen ottelu alkoi odottavissa tunnelmissa. Sisun ykköshyökkääjä Jenni Taittonen oli sivussa välttääkseen liikarasitusta, koska pelaa loppukauden myös SeMin divarijoukkueessa. Norvalla FF:n naiset ovat harjoitelleet ja palautelleet mieleen futiksen saloja puolen vuoden ajan ja kotijoukkueen peli on ollut kieltämättä hivenen hukassa. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maalivahdit molemmissa päissä hoitivat hienosti velvollisuutensa. Ilahduttavaa oli kotijoukkueen pelissä peli-ilon ja pelaamisen palaaminen sille tasolle, mitä se oli kevätkierroksen naisten peleissä. Havaittavissa oli jopa roimaa itseluottamuksen nousua niin henkilökohtaisella kuin joukkuepelaamisen tasoilla.
Ottelun ensimmäinen maali syntyi 17. peliminuutilla Laura Kokon avatessa hienolla syötöllä Siiri Hyytinen vapaaksi laitaan. Tämä pelasi parit seinäpallot Maria Saarijärven kanssa viimeistellen niistä jälkimmäisen päätteeksi pallon maalin kattoon. Pari minuuttia edellisestä onnistui vierailijat tasoittamaan ottelun maalin edus hässäkän päätteeksi. Maalintekijänä oli Marika Glasberg. Tämän jälkeen Sisulla oli oiva tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Maria Saarijärven laukaus osui rimaan. Ottelun 24. minuutilla nähtiin kauden kauneinta katseltavaa, kun Ira Nurmela lähti oikean pakin paikalta nousuun pelaten seinäpelin Krista Välimäen kanssa, jonka jälkeen pelattiin uusi seinäpeli Kristan ja Hanne Kohtakankaan välillä, joka päätti tilanteen upealla laukauksella maaliin kattoon. Tämän jälkeen alkoi armoton keskialueen vääntö, joka päättyi tasapeliin. Jakson viimeisellä minuutilla vierailijat pääsivät iskemään uudelleen Marika Glasbergin toimesta tilanteeksi 2-2.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueen totaalista hallintaa. Luonnonolosuhteilla, kuten tuulella tuntuu olevan iso merkitys näissä peleissä, sillä harvat olivat vierailijoiden hyökkäykset toisella puoliajalla. Sisun hyökkäykset erityisesti oikealta laidalta tuottivat murhetta vierailijoille. Tilanteiden viimeistely vain ontui. Kolannella tai neljännellä kertaa Hanna Makkosen takanurkka laukaus onnistui ja pelikellon näyttäessä 75 minuuttia syntyi vapauttava 3-2 voittomaali. Vain kolme minuuttia edellisestä Krista Välimäki katkaisivastustajan avauksen ja murtautui läpi keskialueen vapauttaen boxiin kiiruhtaneen Hanne Kohtakankaan maalintekoon viimeistellen loppunumerot 4-2.

Sisun härkäviikot jatkuvat, kun jo keskiviikkona T-18 kohtaa VIFK/2, torstaina naiset kohtaavat Karhu/2 ja lauantaina taas T-18 Kanuunat – seitsemään päivään viisi peliä on puristus, joka on lähinnä selviytymistaistelua itseään vastaan, mutta taisto jatkuu…