TULe 2009 oli Sisulaista juhlaa – katso kuvia

Seinäjoen Sisu juhli komeasti yhdessä TUL ry:n kanssa TULe 2009 -tapahtumassa Tampereella 8.-14.6. Sisulaiset ottivat osaa viikolla järjestettävään lasten ja nuorten leiriin, sekä Särkänniemi cupiin, joka oli osa liittojuhlatapahtumaa.Viikko Tampereella alkoi jo sunnuntaina, kun leiripäällikkö Jarkko Tenkula jalkautui Härmälän leirintäalueelle valmistelemaan lasten vastaanottoa ja paikallisia puitteita. Järjesteltävää olikin, sillä viimeiset Sauna Openin vieraat tekivät vielä lähtöä maanantaina puolilta päivin. Kiitos ripeälle Härmälän henkilökunnalle, joka hoiti mallikkaasti alueet kunnossa ja leiriläisten oli hyvä tulla. Sisun tytöt saapuivat Mika Keltamäen ja Ari-Pekka Harjun johdolla kymmenpäisenä joukkiona kooten teltat ja alkaen valmistautua päivän ohjelmaan, jota vedettiin alueittain. Leirin ehdottomia kohokohtia oli kirkkovenesoutu. Leiriläiset soutivat soutukeskuksesta kolme kirkkovenettä Härmälän rantaan, jossa uusi seitsenpari perämiehineen vaihdettiin vuoroon. Näsijärvi oli suotuisa isojen veneiden alla ja veneet lipuivat upeasti aallokossakin. Sitten nähtiin Koistiset ja Niemiset rullakiekko-ottelussa Nokialla, jossa kohtasivat paikallinen Näätä Rollers, joka voitti muuten Suomen mestaruuden 2007 ja SM-liiga tähtiä (Tappara) vilisseen Pahamäen joukkueen. Kotijoukkue oli tehokkaampi ja aiheutti vierailijoiden kauden ensimmäisen tappion tässä näytösottelussa. Keskiviikkopäivä menikin Särkänniemen laitteissa ja torstaina vietettiin soveltavan liikunnan päivää. Leiri oli telttoineeen, keleineen ja ohjelmineen elämys leiriläisille.

Perjantaina saapui Sisulaisten pääjoukko Tampereelle. Sisulaiset ottivat osaa kolmeen sarjaan ja pallo kulkikin joukkueilla tosi mallikkaasti. Parhaiten menestyivät C-juniorit, jotka päästivät ainoastaan yhden maalin turnauksessa sijoittuen viidenneksi ilman yhtään tappiota. Siinäpä on pähkinä purtavaksi. Joukkueen valmentajat Mika Keltamäki ja Pertti Hallasuo pyörittelivät päätään, että kuinka tällainen on mahdollista ja antoivat kiitosta joukkueelle. Antti Niemistön pojat esiintyivät myös mallikkaasti taipuen ainoastaan kertaalleen Tampereen Ilvekselle. Turnauksen viimeisessä ottelussa kaatui komiasti Pohjanmaan hegemonia ottelussa Pietarsaaren Into 3-1 lukemin.

Viikonloppu huipentui lauantaina pidettävään pääjuhlaan ja kulkueeseeen, johon sisulaiset ottivat osaa sankoin joukoin. Olisiko tämä mahdollista toteuttaa Seinäjoella ? Kyllä vaan tuumivat sisulaiset ja laittoivat mietintä myssyjä päähänsä.